Connect with us

Kultura

Borjana Krišto na prijemu kod biskupa mostarsko-duvanjskog mons. Petra Palića

U Mostaru je održan prijem gospođe Borjane Krišto, kandidatkinje Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kod mostarsko-duvanjskog biskupa i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanske biskupije mons. Petra Palića.

Uz Krišto, prijemu su nazočili i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i nositeljica liste za Zastupnički dom PS BiH Darijana Filipović.

Prilikom susreta razgovaralo se o položaju i potrebama Hrvata katolika i nužnosti uključenosti svih razina Bosne i Hercegovine i zaštiti njihovog položaja, osobito u sredinama gdje je njihov položaj ugrožen.

Kao kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Krišto je izdvojila važnost konačnog rješavanja otvorenog političkog pitanja diskriminacije hrvatskog naroda i stabilizacije svih društvenih prilika u Bosni i Hercegovini. Međunacionalni dijalog je imperativ za političke dužnosnike koji imaju odgovornost za sve procese postizanja unutarnje stabilnosti.

Biskup je u svom diskursu naglasio ulogu Katoličke Crkve u društvu. Ruka Crkve pružena je svima u otvorenoj komunikaciji jednih prema drugima. Uvijek ćemo kao Crkva dati podršku svome narodu, ali prema drugima smo otvoreni u iskrenom dijalogu. Na kraju razgovora Biskup je obećao molitvenu blizinu svima.

Continue Reading