Connect with us

Kultura

Krišto: Uz odgovornost za budućnost, moramo osigurati i razvijati dimenzije napretka, gospodarskog rasta i razvoja na svim područjima u BiH

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas su boravili u Unsko sanskoj županiji, točnije Bihaću.

Predsjednik Županijskog odbora Franjo Jurić i predsjednik Gradskog odbora Saša Sokač dočekali su stranačko vodstvo, te su na održanom sastanku govorili o aktualnoj političkoj  situaciji na prostoru USŽ-a kao i problemima s kojima se suočavaju Hrvati na području županije. Jurić je istaknuo i aktivnosti županijskog izbornog stožera oko priprema za predstojeće Opće izbore u BiH.

Uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u posjeti Bihaću bili i kandidati i nositelji lista, Mira Vujeva, nositeljica liste za Zastupnički dom PS BiH i Jozo Bagarić, kandidat na listi za Zastupnički dom PS BiH.

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH obraćajući se nazočnima istaknula je program HDZ-a BiH s kojim se krenulo u ove izbore. Krišto je naglasila glavne točke Programa za Opće izbore u BiH, ističući snagu HDZ-a BiH i zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, te izrazila uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BIH te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH.

„Hrvatski narodni sabor BiH je jednoglasno podržao jednog kandidata, za poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, na predstojećim izborima pokazat ćemo pobjedničku snagu koja će osigurati potpunu ustavnu jednakoravnost sa druga dva konstitutivna naroda u BiH. Nakon čega ćemo pokazati odgovornost za budućnost, osigurati i razvijati dimenzije napretka, gospodarskog rasta i razvoja u svakom smislu na svim područjima u BiH“, kazala je Krišto.

Predsjednik Čović je naglasio kako kandidati HDZ-a BiH čine spoj novih mladih osoba i osoba s iskustvom koji na savršen način mogu realizirati zacrtane ciljeve i snažnim radom i zajedništvom hrvatskog naroda biti važan faktor razvoja BiH. Govoreći o aktivnoj kampanji na terenu, uz podršku kandidatima u Unsko sanskoj županiji, istaknuo je kako se mora voditi pozitivna kampanja svakom smislu.

Prilikom posjete Unsko-sanskoj županiji kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas su se susreli u Gradskoj upravi Bihać sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i njegovim suradnicima.

Na održanom sastanku razgovarano je o trenutnoj poziciji i funkcioniraju Bihaća, te Katoličkom školskom centru i njegovoj izgradnji, kao strateškom projekatu te kako dati doprinos da se neka pitanja ubrzaju i konačno riješe. Sugovornici su postigli visoko suglasje oko određenih tema, istaknuto je nakon sastanka održanog u Gradskoj upravi Bihać.

Posjet Bihaću izaslanstvo je iskoristilo i za posjetu župi Sv. Ante Padovanskoga u Zavalju pokraj Bihaća, gdje su razgovarali sa don Markom Crnjakom, župnikom i ravnateljem KŠC u Bihaću. Dužnosnici su na početku službenih sastanaka i druženja, položili cvijeće i upalili svijeće na Spomen obilježje poginulim braniteljima Bihaća i na groblje Svetog Ante Padovanskoga Žegar-Križ.

Continue Reading