Connect with us

Ostali sportovi

Anđelo Kvesić pripremio iznenađenje na svjetskom kupu karatea u Laškom

HERCEGOVINA JOÅ  JEDNOM POKAZALA DOMINACIJU I VAN GRANICA HRVATSKE.

ČAK TRI POJEDINAČNE I JEDNA EKIPNA MEDALJA( BRAĆA KVESIĆ) U KARATE KLUBU“HERCEGOVINA-ZAGREB“ SA SVJESTKOG KUPA U SLOVENIJI!

Seniorke i seniori kluba proteklog vikenda fantastični na World cup-u u Sloveniji koji je okupio više od 500 natjecatelja iz 40 država.

Prvi dan bile su teže kategorije, pokazali smo vrhunski karate.
Veliko iznenađenje u teškoj kategoriji +84kg napravio je Anđelo Kvesić, uprvoj borbi pobijedio je Talijana 8:0, zatim Ukrajinca 5:1, Srbina 5:0 u polufinalu predstavnika BIH preglasavanjem te u finalu rezultatom 3:0 pobjedio predstavnika Turske. Anđelo je imao 5 pobjeda te uspio napokon kapitalizirati sav svoj potencijal i talent.

Na najviše postolje popela se akualna prvakinja Europe Maša Martinović u kategoriji +68kg, nakon 5 uvjerljivih pobjeda bez izgubljenog boda. U finalu je savladala Crnogorku Konjević rezultatom 1:0.

Našu treću medalju osvojila je aktualna prvakinja Europe U21 Tina Marić. Tina je ostvarila 4 pobjede uz 1 poraz, a u borbi za broncu pobjedila je predstavnicu Austrije rezultatom 5:0.

Ni ostatak ekipe nije bio puno lošiji. Anamarija Križan nakon 4 borbe zauzela je 7. mjesto u kategoriji -68kg, Ivan Kvesić u kategoriji -84kg, također, nakon 4 borbe 9. mjesto, Marijan Logarušić zaustavljen je u 3. kolu u kategoriji -75kg. U pojedinačnoj konkurenciji drugog dana nije bilo medalja, od naših S. Bešenić zaustavljen je u prvoj borbi od predstavnika Slovačke nakon sudačkog preglasavanja 2:3 (regularni dio 1:1). Slovakinja je bila kobna i za L. Čatlak 2:3, dok je istim rezultatom od predstavnika Saudijske Arabije zaustavljen G. Hrkać.
Ekipu su vodili trenerski meštri Danijel Vučić i Boris Vujičić.

Drugog dana natjecanja muška seniorska ekipa okitila zlatom u Sloveniji (Sastav: Barac, A. Kvesić, Mrvičić, I. Kvesić, Šurbek, Živković i Blažičević). Redom su pobjedili Mađarsku 3:1, Ukrajinu 2:2 razlika poena 20:19, Alžir 3:0 te u finalu Bosnu i Hercegovinu 3:0.

Nas veseli da je naš dvojac braća Kvesić, dao veliki obol u pobjedi bez poraza. Ivan je imao 4 pobjede, a Anđelo 2 pobjede i 2 neriješena meča. Bravo Hrvatska!
Hrvatska je ukupno najuspješnija sa 4 zlata i jednom broncom.

Danijel Vučić: Pokazali smo još po tko zna koji put gdje pripadamo i kao klub ali kao dio Hrvatske reprezentacije. Sve ovo je odlična najava za pojedinačno prvenstvo Hrvatske koji se održava u Sv. Ivan Zelina kod Zagreba naredni vikend. tropolje.info

Continue Reading