Connect with us

Nogomet

DALIĆ VEĆ IZABRAO PRVIH 11?

Hrvatska će večeras sa Španjolskom u Elcheu odigrati svoju prvu utakmicu Lige nacija, novog natjecanja u kojem smo smješteni u skupinu 4 prvog jakosnog razreda, a osim Španjolaca suparnici su nam u grupnoj fazi natjecanja Englezi. Španjolci su već uknjižili prve bodove, u subotu su na Wembleyju pobijedili Englesku 2:1. Španjolska i Hrvatska odigrale su šest međusobnih utakmica. Španjolci zasad vode 3:2, a jedna je utakmica završila neodlučeno.

DALIĆ VEĆ IZABRAO PRVIH 11? Svjetski doprvaci na teškom gostovanju u Španjolskoj

Red je da na premijeri budu najugledniji, a Hrvatska gotovo da nije mogla smisliti prestižniji start u Ligi nacija. Ivan Santini predvodit će napad, njegova sedamnaestica na mjestu Mandžukićeve, Luka Modrić i Ivan Rakitić dirigirat će igrom, pišu Sportske novosti. Vatreni sedmi put igraju protiv Španjolske, premijerno na njezinom tlu za bodove i idu po pobjedu. To će posebno istaknuti igrači koji iskazuju želju za novim velikim rezultatima nacionalne vrste.

No, doći na Pireneje i matirati La Roju u dvoboju za bodove, to mogu samo najveći frajeri i događa se vrlo rijetko. Nije zabilježeno već 15 godina. Za konačan domet u skupini već prva utakmica nosi veliki ulog, jer Luis Enrique krenuo je pobjednički na Wembleyju i ako bi Španjolska još jednom uzela tri boda, stekla bi zamah u kojem bi je teško bilo zaustaviti.

Natjecateljski, bod bi za Hrvatsku bio vrlo zgodan, pogotovo kad se zna da nema Lovrena, Rebića, Kramarića i Strinića. Zlatko Dalić nije postavio imperativ rezultata, no rejting svjetskog doprvaka valjalo bi držati što uspješnije. Premda sa svakim rezultatom završni redoslijed ostaje otvoren.

Naći prvog napadača izbornik je označio najvažnijom zadaćom, velika je to prilika za centarfora Anderlechta Ivana Santinija, a tijekom utakmice mogao bi šansu dobiti i Marko Livaja.

Dalić je ovaj put sastav ostavio u sferi tajne, hoće li zaigrati Kovačić ili Pjaca? Što mora, barem dijelom utjecati na koncepciju igre. Pojedini španjolski novinari vjeruju da će ovaj put njihov napad predvoditi Morata, međutim Rodrigo je u toj ulozi bio vrlo dobar na Wembleyju.

Continue Reading