Connect with us

Scena

Živinice su “bastion HDZ-a BiH”

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sa stranačkim izaslanstvom sastao se s članovima OO HDZ-a BiH Živinice, predsjednikom Božom Antunovićem, predsjednikom ŽO HDZ-a BiH Soli Danijelom Nikolićem i vlč. Bonom Tomićem.

Izaslanstvo na čelu s predsjednikom Čovićem pozdravio je vel. Tomić, župnik župne crkve sv. Ivana Krstitelja u Živinicama, koji je istaknuo položaj Hrvata u Živinicama.

– Župa sv. Ivana Krstitelja i Župa sv. Ane u Živinicama broji oko 1 600 Hrvata s pravom glasa, istaknuo je vel. Tomić i to prema crkvenim popisima.

Osvrnuo se župnik u svome govoru i na cjelokupni položaj Hrvata na tuzlanskom području te kazao kako iseljavanje Hrvata nije zabišlo ni ovu sredinu, iako se nalaze u nezavidnoj situaciji zbog toga, istaknuo je, kako marljivo rade na ostanku i opstanku. -Nastojimo Hrvate ovih prostora prezentirati na najbolji način, kazao je župnik Tomić.

OO HDZ-a BiH Živinice od 92. godine, do danas je “bastion HDZ-a BiH” preko 90 posto glasova hrvatskih stanovnika Živinica glasa za HDZ, što će nastaviti i dalje. Usprkos teškom položaju, dišemo kao jedno i opet smo za zajedništvo, istaknuo je župnik Tomić.

Nakon poteklih izbora, konačno su uspjeli postati parlamentarna stranke, te sada imaju vijećnika, što dokazuje istinsko zajedništvo i zalaganje ljudi na terenu.

Na sastanku je govoreno i o važnosti dobre suradnje s višim razinama vlasti gdje je u posljednih nekoliko godina uloženo preko 500.000 KM sredstava investicija sa raznih razina vlasti.

Govoreći o izbornim rezultatima i progozama, istaknuto je kako se očekuje da će izborni rezultat biti zadržan i ovoga puta, zajedništvo je neizbiježno, svim ljudima se obraćati neposredno, svakom Hrvatu Živinica na njegovom pragu, .

Predsjednik Čović je podržao svaku suradnju sa višim razinama vlasti gdje se prepoznaje interes hrvatskog naroda.

Nakon sastanka uslijedila je svečanost otvorenja dionice ceste MZ Oskova te su  položeni vijenci i upaljene svijeće poginulim hrvatskim braniteljima na Spomen obilježju „Živinički sokolovi“.

Obraćajući se medijima, predsjednik Čović je kazao kako je večerašnji skup u Tuzli i sastanak s našim ljudima u Živinicama, znak podrške da smo zajedno, i vodimo brigu o našim ljudima i njihovim problemima.

-Uz sve aktivnosti, nismo zaboravili odati počast ni onima koji su dali svoj život za narod. Osim posjete našim ljudima, župi, otvorena je simbolično i jedna dionica puta, za nas možda skroma, ali za ljude ovdje sigurno puno znači, i iz toga razloga želimo dijeliti sudbinu lokalnih ljudi, kazao je predsjednik Čović.

Moramo se nastaviti brinuti o našim ljudima i skupa sa našim susjedima Bošnjacima nastaviti razvijati svoja mjesta, bez toga, teško išta možemo uraditi. Današnji dolazak je ohrabrenje i župniku i stranačkim kolegama ovdje, da nastave kroz zajedništvo i daje raditi na boljem životnom standardu.

I večerašnji skup u Tuzli je svojevrsna poruka i poziv svima nama da nastavimo razvijati naša stoljetna ognjišta. I večeras ćemo predstaviti naše kandidate i posalti određene poruke, poruke s vizijom, kako odnose promjeniti na bolje i kako vratit povjerenje među ljudima, za sve ono što nas očekuje u budućnosti, zaključio je predsjednik Čović.

Continue Reading