Connect with us

Scena

Zvonimir Kutleša nakon 15 godina rada odlazi iz Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH na sjednici zakazanoj za četvrtak trebalo bi imenovati vršitelja dužnosti generalnog tajnika ovog tijela izvršne vlasti. Na ovoj poziciji se već 15 godina nalazi Zvonimir Kutleša,Zvonimir Kutleša nakon 15 godina rada odlazi iz Vijeća ministara BiH što ga čini jednim od najdugovječnijih državnih službenika na jednoj poziciji.

Državna vlast ranije je prihvatila Kutlešin zahtjev za razrješenje dužnosti generalnog tajnika Vijeća ministara BiH radi odlaska u mirovinu. On je na tu poziciju imenovan 2005. godine, a prije toga radio je kao tajnik Skupštine HBŽ-a.

U prijevodu to znači da je Kutleša bio član Vijeća ministara BiH u mandatima Adnana Terzića (2002.-2006.), Nikole Špirića (2006.-2010.), Vjekoslava Bevande (2010.-2014) i Denisa Zvizdića.

“Vijeće ministara BiH je zbog isteka mandata 26. studenog 2015. godine raspisalo Javni oglas za popunjavanje radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Uprkos raspisanom javnom oglasu 2015. godine do danas nije imenovan generalni sekretar Vijeća ministara BiH.

Riječ je o poziciji generalnog sekretara Vijeća ministara BiH, za koju je predviđena pripadajuća osnovna neto plaća u iznosu od 3.091,99 KM.

Iz Agencije za državnu službu BiH ranije su kazali da su po isteku roka za prijem prijava Vijeću ministara uputili zahtjev za određivanje članova komisije za izbor te je potom upućeno više urgencija za određivanje članova komisije za izbor u ime Vijeća ministara, ali da nisu dobili nikakav odgovor.

Vijeće ministara BiH u četvrtak će se izjasniti i o imenovanju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i zamjenika direktora Granične policije Bosne i Hercegovine, nakon Å¡to su Zijad Srabović i Mile Jurić proÅ¡le sedmice podnijeli ostavku.”

Continue Reading