Connect with us

Sinovi povijesti

Žepče je strateški prostor hrvatskog naroda poručeno je na obljetnici Općinskog odbora HDZ-a BiH

“Hrvatski narod se ne može razdijeliti i koliko god se iz Sarajeva trudili rastrojiti nas, poruka je jasna svima, Hrvati su politički narod i bez nas odluka nema”, poručio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas u Žepču na svečanoj akademiji povodom 28. obljetnice osnutka stranke u ovoj općini.

Kino dvorana Doma kulture bila je ispunjena članovima i simpatizerima stranke iz Žepča ali i brojnim predstavnicima iste iz cijele Zeničko-dobojske županije dok je predsjednik Čović predvodio brojno izaslanstvo dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina. Svečanoj akademiji prethodilo je polaganje vijenaca ispred središnjeg spomen obilježja kao i radni sastanak sa članovima Općinskog odbora.

Predsjednik Općinskog odbora te ministar u Vladi FBiH Josip Martić ja početku je pozdravio sve nazočne članove i goste naglasivši kako je HDZ BiH najjača stranka u općini Žepče ali i najodgovornija za sve odluke i procese. Kao i na radnom sastanku, posebno je istaknuo predsjednike 33 temeljna ogranka koji su uz vodstva Mladeži i Zajednice žena nositelji stranačkih aktivnosti. Pohvalio je i činjenicu da se brojnost članstva kontinuirano povećava te da se radi o uglavnom mladim i obrazovanim ljudima te da će sav raspoloživi kadrovski potencijal i dalje biti na raspolaganju u provođenju zacrtane politike.

Da je HDZ BiH vodeća politička opcija hrvatskog naroda ne samo u Žepču nego i cijeloj Županiji potvrdio je i predsjednik Županijskog odbora i izaslanik u Domu naroda PFBiH Ivo Tadić dok je načelnik Žepča i član Predsjedništva stranke Mato Zovko podsjetio i kako  vlast u Žepču nikad nije izgubljena. “Svi smo dužni svom rodnom kraju” kazao je načelnik govoreći o trendu odlaska iz zemlje te dodao kako je ključ uspjeha u radu i rješavanju problema te da se od naroda nitko ne smije odmaknuti. Istaknuo je i brojne aktualne projekte od kojih su neki namijenjeni isključivo mladima s ciljem da ih se zadrži ovdje.

O političkoj aktualnoj situaciji predsjednik Čović je govorio na sastanku ali i na akademiji ponovivši kako izbore treba dobiti jer nam nitko ništa kao ni dosad neće tek tako dati te da je sudjelovanje u vlasti jedini način dolaska do institucionalne jednakopravnosti kao i osnovnog strateškog cilja  a to je zajamčeno biranje legitimnih hrvatskih predstavnika. “Premda imamo i više nego dovoljno argumenata na svojoj strani, brojnost u vlasti je itekako važna pogotovo u sredinama koje su nam od strateškog interesa poput Žepča ili Središnje Bosne gdje se moramo dodatno organizirati i zaštiti.

Osnova djelovanja trebaju nam biti već ostvareni rezultati jer kao politički predstavnici hrvatskog naroda činjenica je da smo zaista predvodnici euroatlantskog puta i od toga se nećemo umoriti. Ovdje smo svoji na svome, i BiH je i naša domovina i ovdje želimo živjeti uz svu podršku koju smo imali i koju ćemo imati od Republike Hrvatske”, kazao je između ostaloga predsjednik Čović dodavši kako HDZ BiH jeste stožerna stranka hrvatskog naroda jer kao politička opcija pokazuje zrelost koja se ne mijenja i ne prilagođava uz sve greške kojih uvijek mora biti. “Svaki izbori pa i ovi predstojeći, sve dok ne ostvarimo ustavnopravnu jednakopravnost, će biti povijesni jer smo najmalobrojniji narod i naša borba će trajati sve do potpune jednakopravnosti Hrvata na svakom području BiH “, zaključio je predsjednik Čović.

Continue Reading