Connect with us

Ekonomija

Žepče: Gradnja kuća za stradale u poplavama bit će završena u roku 90 dana

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine Jasmin Jaganjac danas je u Žepču s načelnikom te općine Matom Zovkom razgovarao o poduzetim aktivnostima na sanaciji i izgradnji stambenih objekata stradalih u prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama, poduzetim infrastrukturnim radovima i nastavku suradnje.

Federalni fond je već osigurao sredstva za izgradnju devet stambenih jedinica a vrijednost projekta je 321.000 KM.

Izgradnja ovih kuća je već započela a načelnik Zovko je izvijestio Jaganjca da napreduje zadovoljavajućim tempom i da će biti završena u predviđenom roku od 90 dana.

Zovko se obratio Federalnom fondu i zatražio pomoć za izgradnju još pet stambenih jedinica a vrijednost projekta je 175.000 KM.

Rješavanjem stambenog pitanja i ovih pet obitelji, Federalni fond bi zajedno s općinom Žepče pomogao u zbrinjavanju ukupno 84 obitelji koje su ostale bez domova.

Govoreći o sanaciji putne infrastrukture u Željeznom Polju, načelnik je istaknuo da je 30 posto radova na dionici Golubinja – Željezno Polje završeno (potrošeno 139.960 KM) a ukupna vrijednost projekta je 700.000 KM, što je osigurao Federalni fond.

Jaganjac i Zovko su razgovarali i o neophodnosti sanacije vodovodne mreže i proširenju postojećih kapaciteta (vrijednost projekta oko 100.000 KM) u naselju u kojem se gradi još 30 stambenih jedinica a čiju izgradnju financira švicarski „Caritas”, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH./HMS/

Continue Reading