Connect with us

Scena

Željko Glasnović: Kolijevka hrvatske državnosti je u Bosni i Hercegovini

“Kolijevka hrvatske državnosti je u Bosni i Hercegovini joÅ¡ u doba kad Bosne nije ni bilo. Prvi hrvatski Kralj Tomislav okrunjen je na Duvanjskom polju 925.godine krunom poslanom od pape Ivana X. Od tada je Hrvatska integralni dio Zapada čime je potvrÄ‘ena vjernost Hrvata Bogu i rimskoj crkvi” – podsjetio je u danaÅ¡njem istupu na svom Facebook profilu general Željko Glasnović, kandidat pod rednim brojem 8. na listi Domoljubne Koalicije za 11. izbornu jedinicu.

On je ovom prilikom još dodao kako su bosansko-hercegovački Hrvati bili ključni čimbenik u obrani Hrvatske u Domovinskom obrambenom ratu i opstoja Bosne i Hercegovine kao države.

“Zahvaljujući odlučnim pobjedama HVO-a i HV-a 1995. godine ostvarene su pretpostavke za uspostavu trajnog mira. Bosanskohercegovački Hrvati su u to unijeli hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu kako bi stvorili Federaciju” – poručio je general Glasnović.

No, vrijeme je za određene korekcije…

“Dvadesetogodišnje iskustvo pokazuje asimetrični karakter Federacije, stoga je potrebna uspostava apsolutne ravnopravnosti Hrvata kao starosjedioca unutar Federacije, a time i na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine” – kaže general Željko Glasnović.

Continue Reading