Connect with us

Sinovi povijesti

Željko Glasnović: Društvo koje nije spremno suočiti se sa svojim zabludama i zlom nema budućnosti

Saborski zastupnik Željko Glasnović, statusom na društvenim mrežama, obratio se hrvatskom narodu u Domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu.

Objavu generala u miru i saborskog zastupnika Željka Glasnovića prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji u domovini, izvan domovinskoj Hrvatskoj i pradomovini BiH, formirana je hrvatska Vlada, boj za jedinstveno hrvatsko biće se nastavlja.

Stari kadrovi i partijski moćnici vezani uz financijsku kralježnicu udbe pretvorili su Hrvatsku u disfunkcionalnu republiku.

I najpovršnija analiza (raščlamba) bi pokazala da je Hrvatska danas u skoro svim elementima oličenje bivše propale države.

Politika je umijeće određivanje prioriteta, narod koji se ne bavi politikom će nestati s pozornice povijesti. Društvo koje nije spremno suočiti se sa svojim zabludama i zlom nema budućnosti. Svi se moramo uključiti u izgradnju moralnoga i funkcionalnog društva.

Slijedeći ciljevi su moralni i civilizacijski imperativi:

1. modernizacija pravosuđa
2. provedba lustracijskih zakona
a) obrazovanje
b) otvaranje arhiva
c) kadrovske
d) povratak državne arhive iz Beograda
3. revizija pretvorbe i privatizacije
4. denacionalizacija i dekomunizacija u svim slojevima društva
5. rješavanje pitanja Hrvata u BiH
6. povratak i uključivanje (naroda) u ekonomski život Hrvatske
7. uspostava antikorupcijskog centra na najvišoj društvenoj razini
8. brisanje antifašizma iz Ustava RH (otklanjanje dvojbe o smislu Ustava)
9. osnivanje jedne jedinstvene braniteljske udruge

Najveći probleme sadašnje Hrvatske nije vezan eksplicitno za ekonomska pitanja. U nedavnom intervju-u autorica i publicistica Višnja Starešina je izjavila: Hrvatska je danas zarobljenik mentalnoga nasljeđa komunizma.

Temelji modernog, produktivnog društva ne počivaju na socijalnoj državi (protiv koje nemam ništa dok je smislena), već na jamstvu aktivnom stanovništvu da će imati koristi od svog rada. Stoga je potrebno ustavno izjednačiti pravo vlasništva (po kojem je privatno vlasništvo ravnopravno) i uspostaviti kontrolu države u određivanju poreznih i ostalih nameta (kao regulatornog mehanizma kontrole rashoda).

Ciceronove riječi prije 2000 godina jednako vrijede i danas: Jer izdajica ne izgleda kao izdajica. On govori naglascima bliskim njegovim žrtvama, on oblači njihovo lice i njihovu odjeću, on priziva podlost koja leži duboko u srcu svakog čovjeka.

On truje dušu nacije.

On radi tajno i neznano da potkopa temelje grada.

On truje državno tkivo tako da se ono ne može dalje odupirati.

Ubojice se treba manje bojati”, stoji u objavi Željka Glasnovića, general bojnika HV-a u miru i saborskog zastupnika, objavljenoj na facebooku.

 

M.M. tropolje.info

Continue Reading