Connect with us

Scena

Zbog lajkanja ‘ČAVOGLAVA’ mogu vas kazniti: “Tako su nam u komunizmu branili Vilu Velebitu”

PIŠE: Pero Kovačević

Kninska policija je sinoć, nakon koncerta, Marku Perkoviću Thompsonu uručila obavijest o počinjenom prekršaju-prekršajnu prijavu jer je pjevao pjesmu Bojna Čavoglave  u kojoj je stih “Za dom spremni!”.

Ponavlja se prošlogodišnja priča. Stoga se pazite i nemojte lajkati ovaj status i prenositi pjesmu Čavoglave jer bi mogli prekršajno odgovarati, zbog reproduciranja i lajkanja Bojne Čavoglave možete prekršajno odgovarati.

Policijsku upravu šibensko-kninsku će Marka Perkovića Thompsona kazniti zbog pozdrava ‘Za dom spremni’ jer je otpjevao Čavoglave, svoju poznatu pjesmu.

– Thompsona će, kako kažu, kazniti na temelju 5. članka Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira: Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Znači, smatraju i naravno zaboravljaju da je Thompson samo pjevao jedan od najvećih domoljubnih hitova iz Domovinskog rata: Bojnu Čavoglave, pjesmu koja je dizala moral nama braniteljima.

Pjesmu koja nije zabranjena niti je nama braniteljima nitko ne može zabraniti. Kani li policija početi zabranjivati i ostale domoljubne pjesme nastale u Domovinskom ratu,jer kako će prekršajni sud kazniti Perkovića što pjeva pjesmu nastalu u Domovinskom ratu ili opet rade popis nepoćudnih pjesama, kao nekad, od Vile Velebita itd..

Zar se opet vlast dodvorava četničkim vojvodama Nikoliću i Vučiću, kojima Čavoglave bude loše osjećaje, osjećaje poraza, zaleđene krvi i straha kad čuju Čavoglave…

Sad samo mogu ponoviti: “Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda!”- A.G. Matoš.

FOTO:Facebook mpt tropolje.info

Continue Reading