Connect with us

Kultura

Zajednička kandidatkinja HNS-a Krišto nazočila otvaranju 57. Vinkovačkih jeseni

„Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga” tema je svečanog otvorenja 57. Vinkovačkih jeseni kroz koju su povezana ona stara i današnja vremena. Priča je to o slavonskom čovjeku, sinu širokih slavonskih ravnica, dječaku koji je želio život posvetiti visokom obrazovanju te s te pozicije doprinijeti Slavoniji, koju je iskreno volio.

Svečanost se odvija na Trgu bana Josipa Šokčevića, u srcu Vinkovaca, jedna su od najznačajnijih manifestacija tradicijske kulture a održavaju se od 9. do 18. rujna.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH uz brojno izaslanstvo dužnosnika Vlade Republike Hrvatske, te niza drugih dužnosnika i uglednika, nazočila je svečanosti otvaranja.

Na svečanom otvorenju 57. Vinkovačkih jeseni likove je utjelovilo 18 dramskih umjetnika istovremeno glumeći, pjevajući i plešuć.

Glazbenu kulisu stvaraju tamburaški sastavi „Dike“ i „Slavonci“ uz brojne KUD-ove i pjevačke skupine.

Zastavu Vinkovačkih jeseni podigao je Povijesno i športsko društvo „Hrvatski sokol”, Vinkovci, konjanik i zaprega – Vlado Smolčić. Kostimi su iz fundusa HNK Osijek i Gradskog kazališta „Joza Ivakić“, Vinkovci.

Continue Reading