Connect with us

BiH u EU

Vrlo je živo u ŽIVOM ZIDU: Skupština smijenila Sinčića, Sinčič se oglasio: Nelegali ste

U ZAGREBAČKOM hotelu Laguna održana je izvanredna skupština Živog zida, koja je bila zatvorena za javnost, a jedan od šefova stranke, saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić, nije bio na skupštini.

Novi predsjednik Živog zida je Siniša Gabrić, dopredsjednik je Neno Koljaja, a glavni tajnikHrvoje Kekez.

“Izvanredna skupština sazvana je zbog saznanja o krivotvorenju dokumenata, lažiranja glavne skupštine stranke te pokretanja kaznene odgovornost protiv Ivana Pernara, Ivana Sinčića i Vladimire Palfi. Mi smo na zahtjev jedne trećine članova skupštine sazvali izvanrednu skupštinu na kojoj je izmijenjen statut. Stranku više ne vodi pet supredsjednika jer se taj model pokazao neučinkovitim. Stoga smo izabrali predsjednika, dopredsjednika i glavnog tajnika koji će zastupati stranku”, kazao je Siniša Gabrić.

“Sinčić je bio obaviješten i pozvan na skupštinu da se kandidira. No, nije ništa odgovorio. Pozivamo ga da se javi novom legalno izabranom vodstvu kako bi dogovorili daljnju suradnju”, kazao je Gabrić te dodao kako su u slučaju uspjeha na mogućim novim izborima otvoreni za suradnju s drugim strankama.

“Politika i ciljevi ostaju isti s time da ćemo proširiti suradnju sa strankama koje imaju slične ciljeve”, naglasio je Gabrić.

“Najprije moramo raščistiti kriminal u vlastitim redovima. Kad je ijedna stranka napravila takvo nešto? Nikada nijedna. Mi danas podvlačimo crtu i svodimo račune tko je što radio u ovom periodu. Mi nemamo upravna tijela stranke jer su još u prosincu članovi Glavnog odbora dali ostavke tako da šest mjeseci stranka nema vodstvo. Poduzeli smo korake sukladno članku 20 Statuta te, među ostalim, i zbog povreda Zakona o političkim strankama i Kaznenog zakona pojedinaca u vodstvu stranke”, rekao je ranije danas novoizabrani glavni tajnik Hrvoje Kekez, piše HRT

 

Nakon skupštine na Facebooku se oglasio Glavni odbor Živog zida kojem stoji da je riječ o skupini građana među kojima se nalaze i dva bivša člana Živog zida

“Skupina građana u kojoj su dva bivša člana Živog zida i nekoliko nepoznatih osoba za danas je organizirala i održala protupravnu izvanrednu skupštinu stranke. Stranka Živi zid s tim događajem nema ništa, a sve što se na toj “skupštini” dogodilo je protuzakonito”, objavljeno je na facebook profilu Živog zida te najavljeno podnošenje kaznenih prijava.

Ivan Vilibor Sinčić na svom Facebook profilu napisao je:

“Kada ne upale pokušaji kupovine a zatim ni prijetnje smrću, tada se rade lažne skupštine. Dragi HDZ, pa nije Živi zid zrno zobi pa da ga svaka vrana pozoba. Bit će ovo zanimljiva kampanja. Neka igre počnu, pa tko duže izdrži”.

M. Marković/Foto: fah tropolje.info

 

Continue Reading