Connect with us

Ljubav

Vojnik iz Livna preminuo od koronavirusa

U Hercegbosanskoj županiji preminula je i druga osoba zaražena korona virusom. Radi se o prvozaraženoj osobi u Livnu, muškarcu rođenom 1968. godine koji je radio u Oružanim snagama u BiH. Preminuli je dulje vrijeme bio priključen na respirator u SKB Mostar, a preminuo je jučer, 11. svibnja.

Podsjetimo, 11. travnja preminula je prva osoba kojoj je utvrđena zaraza koronavirusom. Radilo se o muškarcu rođenom 1937. godine u Livnu koji je bio povezan s prvim klasterom iz Livna, točnije s drugopreminulim.

Inače, u HBŽ od 24. travnja nije bilo novih slučajeva zaraze Covidom-19, a broj izliječenih se povećava. Prema jučerašnjim rezultatima testiranja, iz HBŽ-a je 18 negativnih briseva na koronavirus. Proteklih dana neki brisevi koji su slani iz županije testirani su po prvi put, a za neke se vršilo re-testiranje na prisutnost virusa, kazala nam je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Diana Mamić.

Inače, od početka pandemije koronavirusa u ovoj je županiji testirana 401 osoba, od toga je zabilježen 41 pozitivan slučaj zaraze. Trenutna situacija u županiji pokazuje da je još 13 aktivnih pozitivnih osoba, 26 osoba je izliječeno, a dvije osobe su preminule. 

bpz.ba

Continue Reading