Connect with us

Kultura

Vođa grupe The Kelly Family obratio se u Međugorju i postao svećenik!

PLAVOKOSI ANĐEO: Vođa grupe The Kelly Family obratio se u Međugorju i postao svećenik!

Share Button

Share

PJEVAČ i gitarist nekad megapopularnog obiteljskog soft-pop banda The Kelly Family, nekad dugokosi Paddy Kelly, poznat i kao plavokosi anđeo, za čijim su stasom i baršunastim glasom vrištali milijuni djevojaka, promijenio je ‘životnu ploču’.

The Kelly Family je američka glazbena skupina irskog porijekla, čiji su članovi mnogobrojna obitelj Kelly. Na njihovom repertoaru su pretežno rock, pop i folk pjesme.

Velike uspjehe imali su u mnogim evropskim zemljama, ali i drugim dijelovima svijeta, a naročito u Njemačkoj, Skandinaviji, Poljskoj, Španjolskoj i Portugalu. Od početka 1980-tih prodali su preko 20 milijuna albuma.

Pjesme su uglavnom pisali sami, a teme pjesama su pretežno događaji iz njihovog života, a dosta utjecaja ima njihova katolička religioznost.

Vrhunac karijere grupa je doživjela početkom 1990tih. Njihov album Over the Hump 1994. prodan je u preko 2,25 milijuna primjeraka samo u Njemačkoj te 4,5 milijuna  širom Europe.

Nakon tog albuma, 1995. održali su koncert u Beču pred oko 250.000 obožavatelja. Iste godine napunili su Westfalenhalle u Dortmundu devet puta uzastopno, što ni jedan glazbeenik nakon njih nije uspio.

Na vrhuncu karijere nastupili su i u Zagrebu, 27. prosinca 1997. godine. Dom sportova bio je krcat, a svi se sjećaju ultimativnog hita ‘Fell In Love With An Alien’, a mnoge su curice bile zaljubljene u Paddyja ili u najmlađeg plavokosog Angela.

 

Unatoč velikoj popularnosti Paddy Kelly se sa 26 godina odrekao koncertnih dvorana, stadiona, milijuna prodanih ploča, obukao franjevački habit i posvetio se propovijedanju vjere u Boga.  Svjetla pozornice zamijeniti svećeničkim pozivom.

Raskošne glazbene potencijale stavio je u službu promicanja duhovnih pjesama, što potvrđuje i njegov solo-album “In Exile”, na kojem su četiri od 11 pjesama s religioznom tematikom.

Singl “Pray, pray, pray” nastao je kad je Paddy Kelly prije par godina na nagovor fra Joze Zovke bio u crkvi marijanskog svetišta Međugorje. Pjesmu “Thanking Blessed Mary”, koju je izveo u Međugorju za vrijeme Međunarodnog festivala mladih, posvetio je Majci Božjoj.

Pjesma “Rain of Roses” nastala je, kaže, jedne noći dok je obavljao devetnicu svetoj Tereziji iz Lesieuxa.
Globalna popularnost, materijalna zbrinutost, obiteljski dvorac, nisu ga, kako kaže, nimalo ispunjavali i odlučio je nakon dugih promišljanja napraviti radikalan zaokret.

– Nešto mi je nedostajalo. Postavljao sam sebi pitanja. Kamo idem? Što radim ovdje? Što će biti kad umrem? Počeo sam čitati Bibliju, tražio odgovore u Kur’anu i razgovarao s jednim budističkim prijateljem.
Tada je slučajno na TV-u pogledao emisiju o hodočasničkom mjestu Lourdesu.

– Bio sam skeptičan. Mislio sam da su ukazanja i hodočasnička mjesta samo za starije ljude – objašnjava Paddy.

Međutim, nešto ga je kao magnet povuklo onamo. Ubrzo je sa svoje dvije sestre otputovao u južnu Francusku. Ostali su pet dana u Lourdesu. Kelly je kupio jednu krunicu, počeo moliti i otišao na ispovijed. I skratio kosu.

Godina 1999. bila je godina njegova obraćenja. Više ne može zamisliti život bez molitve i barem tri mise tjedno:

-Sada sam ispunjen, sada sam sretan – kaže Kelly koji ne pripada nijednoj župi.

– Ali, Crkva je moja karta za nebo! Svakoga jutra provedem jedan sat u molitvi – tvrdi Paddy, sada već bivši član banda koji je svojim pjesmama punio, dvorane i stadione i koji se raspao nakon smrti njihova oca.

Zbog velikog interesa obožavatelja The Kelly Family obnovili su bend 2017. godine.

Megy M. /foto:promo

Continue Reading