Connect with us

Priopćenja

Vlada Hrvatske u četvrtak o uhićenjima pripadnika HVO-a u Orašju

“Danas smo valorizirali sve aspekte ove situacije, a sutra ćete na sjednici Vlade čuti malo više što Republike Hrvatske radi u interesu rješavanja ovog pitanja”, kazao je nakon sastanka ministar pravosuđa Ante Šprlje.

I ministar branitelja Tomo Medved je novinarima rekao da će u četvrtak na sjednici Vlade dobiti informaciju što se konkretno čini u tom slučaju.

Da se u Banskim dvorima raspravlja o nedavnim uhićenjima bivših pripadnika HVO-a u Orašju prvi je, dolazeću u Vladu oko 13 sati, otkrio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Izjave nije želio davati glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, kao ni ravnatelj SOA-e Daniel Markić.

Sud Bosne i Hercegovine odredio je danas jednomjesečni pritvor za deset bivših pripadnika HVO-a s područja Bosanske posavine koji su u ponedjeljak uhićeni pod sumnjom da su odgovorni za ratne zločine. Među uhićenima je i Đuro Matuzović (64), umirovljeni general HVO i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog Zbornog područja.

Tereti ih se za zločine počinjene na teritoriju pod nadzorom HVO-a nad osobama srpske nacionalnosti tijekom 1992. i 1993./Hina tropolje.info

Continue Reading