Connect with us

Ekonomija

VLADA HNŽ: Više od milijun maraka za izvansudske nagodbe, novac uplaćen i Sveučilištu i Univerzitetu

Danas je Ministarstvo financija HNŽ, nakon provedenih postupaka i temeljem usvojenih odluka Vlade, na račune korisnika uplatilo 1.088.000,00 KM na ime izvansudskih nagodbi, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tim povodom, predsjednik Vlade HNŽ dr Nevenko Herceg je istaknuo kako je današnja uplata još jedan značajan korak ka konačnom rješenju toga naslijeđenog i financijski iznimno zahtjevnog problema, kojega je Vlada čvrsto odlučila riješiti.

”Podsjetiti ću na to da je tijekom 2017. godine Vlada za tu nakanu izdvojila i uplatila oko 4 milijuna KM, a jednak iznos planiran je i u Proračunu za 2018. godinu”, kazao je premijer Herceg.

Inače, danas je, također, izvršena uplata i svim korisnicima koji se putem granta sufinanciraju ili financiraju iz Proračuna HNŽ.

Postupajući sukladno Zaključku usvojenom na sastanku predsjednika Vlade i ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa s rektorima Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru, danas su na račune tih visokoškolskih ustanova uplaćene dvije mjesečne tranše u iznosu 1.283.333,33 KM

Continue Reading