Connect with us

Ekonomija

Vlada F BiH poništila odluku o obustavi invalidnina za korisnike iz Zapadnohercegovačke županije

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila i u hitnu parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o poštanskom prometu, a s ciljem njegovog usuglašavanja s odredbama Zakona o prekršajima Federacije BiH.

Polazeći od opredjeljenja iznesenih u ekspozeu premijera FBiH Fadila Novalića u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH podnesenom prilikom potvrđivanja njenog imenovanja, Vlada Federacije BiH danas je, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, donijela tri zaključaka o definiranju mjera i za njih nadležnih organa u vezi s implementacijom ekonomskog plana i povećanja ekonomskog standarda građana. Zaključci se odnose na diferenciranu cijenu električne energije, na izmjene Zakona o porezu na dohodak, te na registraciju poljoprivrednih gazdinstava.

Federalna vlada donijela je danas Odluku o prestanku važenja Odluke o privremenoj obustavi osobnih invalidnina za korisnike prava iz općina Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški.

Danas su utvrđene osnovice za isplatu i koeficijenti za obračun mjesečnih novčanih naknada dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, te za korisnike braniteljsk-invalidske zaštite u FBiH i članova njihovih obitelji za 2015. godinu (invalidnina).

Doneseno je i nekoliko odluka o usvajanju programa utroška sredstava Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata utvrđenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu./HMS/ tropolje.info

Continue Reading