Connect with us

Kultura

VIDEO Milas posjetio gradilišta u projektima koje financira Vlada RH

VL
Autor

Fena

05.04.2024.
u 16:22

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u sklopu posjeta Središnjoj Bosni boravio je u petak u Novom Travniku i Vitezu, a do kraja dana previđen je i posjet Jajcu.

U Novom Travniku sastao se s načelnikom općine Stjepanom Dujom, kao i s predstavnicima društvenog i političkog života Hrvata u ovoj bh. općini.

 

 

)

Također, obišao je gradilišta nekoliko projekata koje je sufinancirala Vlada Republike Hrvatske, kao što su izgradnja srednje škole, nove lamele Doma zdravlja…

Oglas

“U Novom Travniku se stvaraju uvjeti za dobar i kvalitetan život. To je važno za sve, pogotovo za mlade, za djecu, da imaju sve što im može omogućiti razvoj i sve ono da sutra postanu ljudi koji će nastaviti ovdje živjeti i stvarati sve ono što je potrebno da bi Novi Travnik postao ugodno mjesto življenja”, rekao je Milas.

 

 

 

Načelnik Dujo istaknuo je važnost pomoći Vlade RH i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

“Razgovarali smo o svim projektima dosad realiziranim kroz osam godina mandata Milasa na čelu Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH. Niz je projekata koji su financirani i realizirani na području naše općine, a danas smo rezimirali što smo radili. Puno je projekata financiranih od Vlade RH, ali Središnji državni ured je onaj jako važan kotačić koji zna potrebe Hrvata izvan RH. Mi smo pri kraju realizacije projekta srednje škole, ali kroz partnerski odnos i s ovakvom potporom možemo očekivati i realizaciju novih projekata”, rekao je Dujo.

Continue Reading