Connect with us

Kultura

VIDEO Ljubo Ćesić Rojs o knjizi generala Rahima Ademija i njihovi anegdotama

             “Na Zahtjev čitatelja vraćamo tekst “a posebno “Vrhunski Nastup” Generala Rojsa

 

 

FOTO: U Čitluku predstavljena knjiga “Samo istina” generala Rahima Ademija

Sinoć je u čitlučkom hotelu Brotnjo predstavljena knjiga „ Samo istina – ratni dnevnik generala hrvatske vojske“ koju je napisao general Rahim Ademi.

General Rahim Ademi bio je zapovjednik operativne grupe Livno, koji je zajedno sa svojim suborcima isplanirao i proveo sve ključne oslobodilačke operacije: Zima 94, Skok 1, Skok 2, Kozjak 95, Ljeto 95, Maestral i Južni potez.

Knjigu su pored autora predstavili i general Marinko Krešić novoizabrani predsjednik Hrvatskog generalskog zbora RH, general Ljubo Ćesić – Rojs i naš Brotnjak pukovnik Nikica Korać – pilot ratnog zrakoplovstva.

Prije predstavljanja knjige generali su položili vijenac pred križem za poginule branitelje Brotnja, te zapalili svijeću pokojnima fra Ivanu Ševi i fra Ljubi Krasiću.

Kako bi doznali istinu i samo istinu izrečenu iz perspektive zapovjednika OG Livno u hotelu Brotnjo okupilo se oko 150 posjetitelja među njima bio je nazočan i načelnik općine Čitluk gosp. Marin Radišić i glavni tajnik HDZ BiH gđa. Miljana Glamuzina.

U ime organizatora ratnih zapovjednika nazočne je pozdravio Brotnjak brigadir Pero Barbarić – Pepi. U svom izlaganju Barbarić je rekao da će knjiga Rahima Ademija bez sumnje biti nezaobilazni povijesni dokument koji će osvjetljavati istinu o Domovinskom ratu vezanu za ključnu ulogu OG Livno u ovim oslobodilačkim operacijama i da bi bio zločin da nije objavljena.

Barbarić je rekao i to da knjiga ima moć da probudi duh i svijest hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda o tom da mi pripadamo pobjedničkoj vojsci i da se trebamo trgnuti i osvijestiti te organizirano pripremiti za drugo poluvrijeme koje nam nažalost polako kuca na vrata.

(BRAVO GENERALE)

Jutarnji list - #Ljubo Ćesić Rojs

 

 

 

 

 

OVO SU PODACI -GDJE SMO POSLALI “VIDEO DA VIDE I ČUJU  ISTINU “JER JEDINO GENERAL “ROJS” MOŽE PREZENTIRATI KAO JEDINI BLISKI SURADNIK  PREDSJEDNIKA TUĐMANA I MINISTRA ŠUŠKA       ( EVO PODATKE KOJI SU I GDJE ŽIVE( tri portala su izravno sudjelovaia)

 

 

 

1.

 

2.

 

 

3.

Continue Reading