Connect with us

Nogomet

VELIKO PRIZNANJE

POVIJESNI USPJEH: Hrvatska po prvi put ima suca u UEFA-inoj elitnoj kategoriji!

Autor: I.K.Utorak, 21. Srpanj 2015. u 13:12

UEFA je prepoznala Bebekov rad i kvalitetu te ga je smjestila u Elitnu skupinu iz koje se biraju suci za najvažnije utakmice Lige prvaka i Europske lige. Također, upravo iz te skupine biraju se suci za velika natjecanja, pa tako i predstojeći Euro 2016. u Francuskoj.

Hrvatska po prvi puta ima suca u najvišoj Uefinoj kategoriji! Ivan Bebek novi je član Elitne skupine sudaca, što je kruna njegove dosadašnje međunarodne karijere.

Sudačka komisija Uefe odredila je kategorije sudaca za prvi dio naredne natjecateljske godine, a nove liste donijele su i jako lijepu vijest hrvatskom sucu.

Naime, UEFA je prepoznala Bebekov rad i kvalitetu te ga je smjestila u Elitnu skupinu iz koje se biraju suci za najvažnije utakmice Lige prvaka i Europske lige. Također, upravo iz te skupine biraju se suci za velika natjecanja, pa tako i predstojeći Euro 2016. u Francuskoj.

Bebek je prvi hrvatski sudac u Elitnoj skupini koja broji 29 sudaca iz 19 različitih zemalja.

“Ponosan sam na to postignuće, po prvi puta Hrvatska ima suca u Elitnoj kategoriji. To je najviše što se može postići u smislu statusa u Uefi, mogu reći da je to san i cilj svakog suca u trenutku kada dođe na međunarodne liste”, otkriva Bebek i nastavlja:

“To je sada početak novog puta jer se otvaraju jasno i nove perspektive, nastupi na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Treba se sada dokazati na toj razini, i iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju. Nastavljam raditi kao da se ništa nije dogodilo, maksimalno profesionalno pristupam svakom zadatku i onda se mogu nadati ovakvim lijepim vijestima i u budućnosti.”

Istodobno, ostali hrvatski suci na Uefinim listama zadržali su svoje pozicije. Marijo Strahonja i dalje je član Prve skupine, Ante Vučemilović-Šimunović Druge skupine, dok su Fran Jović, Tihomir Pejin i Domagoj Vučkov članovi Treće skupine.

Na listi futsalskih sudaca, Saša Tomić je u Elitnoj skupini, Danijel Janošević u Prvoj skupini, a Nikola Jelić i Andrej Topić u Drugoj skupini.

Na listi sutkinja, Vesna Budimir je u Drugoj skupini, a Ivana Martinčić i Mihaela Gurdon-Bašimamović u Trećoj skupini. tropolje.info

Continue Reading