Connect with us

Uncategorized

VELIKI POŽARI

Buktinja na Korčuli i Pelješcu: Evakuiran dio mještana!

Autor: T. PÅ¡enko bpz.ba

Požar je na Pelješcu zahvatio gustu borovu šumu, a gase ga i dva kanadera.

U ponedjeljak oko 23 sata planuo je veliki požar pokraj mjesta Pijavičino na poluotoku Pelješcu, javlja HRT. Zbog snažnog vjetra, požar se brzo približio kućama pa je evakuirano 50-ak mještana. Za promet je  zatvorena državna cesta Janjina-Pijavičino (DC414) na Pelješcu, izvijestio je HAK, a na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage. U noći s ponedjeljka na utorak požar se počeo približavati Trsteniku koji je zbog toga potpuno evakuiran, a stanovnici su smješteni u zgradi Osnovne škole u Janjini.

“Obranjeni su svi stambeni objekti i srećom nitko nije ozlijeđen. Požar gase i kanaderi”, rekli su za Dnevnik.hr u DVD-u Orebić dodavši da su se stanovnici Trstenika i Pijavičino sami odlučili za evakuaciju.

Požar je zahvatio gustu borovu šumu, a gase ga i dva kanadera.

Podsjetimo, požar je zahvatio i područje Smokvice na Korčuli. Dugo je bio izvan nadzora vatrogasaca, nakon što su ga u nedjelju prvotno lokalizirali na sjeveroistočnu stranu požarišta. “Noć je bila mirnija. ‘Gusto’ je bilo do 23 sata, ali se kasnije buktinja smirila. Još gori, u gašenju pomažu kanaderi i helikopteri”, rekli su u utorak ujutro za Dnevnik.hr u koručlanskom DVD-u.

Continue Reading