Connect with us

Nogomet

VELIKA POBJEDA BIJELIH

HAJDUK Å OKIRAO DINAMO u velikom derbiju, Rijeka sada samo 2 boda od Modrih

Autor: Igor Knežević/ tropolje.info

Momčad Dinama igra bez Fernandesa i ozlijeÄ‘enog Soudanija – strijelca i asistenta u okrÅ¡aju s Hajdukom od srijede.

U velikom derbiju hrvatskog nogometa Hajduk je na Poljudu iznenađujuće pobijedio Dinamo 1-0. Iznenađujuće, s obzirom da je prije samo par dana u Kupu Dinamo očitao lekciju Bijelima na Poljudu i pobijedio ih 2-0, a mogao je i više. To je prva pobjeda Hajduka nad Dinamom nakon 13 utakmica, i točno 919 dana, kada su

No, danas kao da je istrčao neki drugi, novi i bolji Hajduk, koji je imao igru, i glavu i rep. Već u 4. minuti Hajduk je zabio pobjednički gol nakon što je obrana Dinama bila loše postavljena. Sušić je pronašao Tudora samog na drugoj strani, a mladi Hajdukov igrač zabio je pokraj Eduarda.

Već u 7. minuti Hajduk je mogao voditi 2-0, Vlašić je potegnuo ljevicom s ruba kaznenog prostora, ali je lopta prvo pogodila jednu stativu, a zatim se odbila od druge do ruku vratara Dinama. Dinamo je nakon toga preuzeo konce igru, kombinirao, ali nije ozbiljnije zaprijetio. A onda je Hajduk u 35. zaprijetio, Kalik je opasno pucao, ali je lopta prošla tik pored vratnice.

Dvije minute kasnije opet sličan udarac, ovaj put Sušića, prošao je pored iste stative. Marko Rog mogao je pred kraj poluvremena izjednačiti, prvo je u 40. minuti dugo čekao, pa mu je udarac izblokiran u kaznenom prostoru, a u 45. je pucao preko gola.

U nastavku Dinamo je imao nekoliko solidnih prigoda da zabije, prvo je Henriquez u 57. nakon ubačaja Stojanovića s pet metara pucao preko gola. U 68. minuti nakon ubačaja mladog Brekala Schildenfeld je pucao glavom, ali je lopta prošla tik uz vratnicu. Četiri minute kasnije Rog je pucao u blok, lopta se odbila do Henriqueza koji s 10-ak metara puca opet pored gola.

Najbolju priliku za Bijele u 2. poluvremenu je imao Tudor, koji je u 81. minuti lijepo pucao, ali se lopta odbila od grede. Ovim porazom Dinamo je ostao na 63 boda, te Rijeka sada zaostaje samo 2 boda.

Uskoro opširnije… tropolje.info

Continue Reading