Connect with us

BiH

VEČERNJAKOV PEČAT Vatreni iz BiH i izbornik Zlatko Dalić dobitnici nagrade za osobu godine

Na tradicionalnoj, 18. po redu manifestaciji izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini “Večernjakov pečat”, kojim se večeras odaje priznanje najznačajnijim osobama u Bosni i Hercegovini, pojavile su se mnogobrojne poznate osobe iz političkog, društvenog i sportskog života BiH i regije, a nagrade za osobe godine jednoglasnom odlukom osvojili su Zlatko Dalić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić i Luka Modrić.

Program je počeo defileom mažoretkinja iz Mostara, Širokog Brijega, Kiseljaka, Tomislavgrada i Gruda, te KUD-a “Sveti Ante” iz Mostara, a ulicama Mostara pratio ih je Vojni orkestar Oružanih snaga BiH.

Među poznatim gostima bili su i Zdravko Čolić, jedan od najpopularnijih pjevača s ovih prostora, pobjednica na prošlogodišnjem Porinu Mia Dimšić, Mate Bulić, zatim predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić te mnogi drugi.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je ovaj jedinstveni spektakl mnogo više od jednog događaja koji je interesantan Mostaru, Hercegovini, pa čak i cijeloj državi.

– Ova i slične manifestacije koje rade na promicanju uspjeha, kvalitete, lijepih priča, ponosa naše zemlje su prevažne. Večernjakov pečat večeras živi Bosnu i Hercegovinu onakvu kakva ona jest, a to je zajednica tri naroda i svih onih koji žive zajedno s nama i to se onda vidi i kroz uspjeh pojedinih predstavnika u kulturi, sportu, gospodarstvu i slično. Osoba godine za mene je izbornik Hrvatske reprezentacije – kazao je Čović.

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako je Mostar ponosan na ovu manifestaciju koja je među ostalim jako bitna i za Mostar.

– Mi smo grad koji želi skrenuti pozornost na sebe dobrim stvarima, a Večernjakov pečat svakako to jest i iskoristio bih ovu priliku da čestitam Večernjakovu pečatu i uredništvu Večernjeg lista u Mostaru jer mislim da su oni uistinu svojim radom doprinijeli da Mostar postane puno popularniji i poznatiji grad – kazao je Bešlić.

Predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac kazao je kako je Večernjakov pečat prerastao u regionalni događaj koji je vrlo značajan.

– Od one lokalne manifestacije, kroz ovih 18 godina on je prerastao u događaj koji je i u političkom i u gospodarskom i u kulturnom smislu postao veoma značajan za cijelu zajednicu – kazao je Primorac.

Zdravko Čolić koji je nastupio na večerašnjoj manifestaciji kazao je kako mu je ovo bila velika čast i zadovoljstvo.

– Ovo je jedna svečana prilika gdje na neki način vraćamo jednu tendencioznost, jednu važnost cijelom ovom događaju koji je fantastičan i prelijep i imam čast da sam tu. Također, prošle su četiri godine od mog zadnjeg nastupa u ovom gradu, a mostarska publika će me u petak, 21. lipnja imati priliku ponovno čuti i vidjeti na mom solističkom koncertu te vas ovim putem sve pozivam da dođete – kazao je Čolić.

Godinama je Večernjakov pečat društveni događaj broj jedan, a dan održavanja manifestacije onaj je kad se vidi kako je Bosna i Hercegovina, uz više razumijevanja jednih za druge, moguća kao normalna država svih triju naroda i njezinih građana, prenosi Fena.

Zastupnica u Europskom Parlamentu Željana Zovko kazala je za HMS da je oduševljena organizacijom Večernjakova pečata koji iz godine u godinu pokazuje da je jedan od najvažnijih društvenih događaja u BiH koji promovira europsku budućnost Bosne i Hercegovine. Čestitala je Vatrenima iz BiH na priznanju za osobu godine. Kazala je da su mladi momci na čelu sa izbornikom Dalićem osvjetlali obraz te na izniman način promovirali zajedništvo hrvatskog naroda.

Željana Zovko i Miroslav Landeka | Foto

Continue Reading