Connect with us

BiH

VAŽNO: Upute i obveze za izlazak na izbore za Europski parlament

Poštovani,

U prilogu Vam dostavljamo flyer za izbore za Europski parlament i našu kandidatkinju Željanu Zovko, koja se nalazi na listi br. 9 pod rednim brojem 4. (mogućnost zaokruživanja samo jedne preferencije).

Sukladno odluci Predsjedništva HDZ-a BiH i važnosti izbora, očekujemo kako će te se aktivirati i ovaj poziv proslijediti ili osobno uručiti svim članovima HDZ-a BiH, obitelji i prijateljima, te ih informirati o mogućnosti registracije i na sami dan izbora, u nedjelju 26. svibnja 2019. godine. Sve što je potrebno za registraciju je kopija osobne iskaznice i popunjen registracijski obrazac.

Sve detalje možete pronaći u  flyeru u ovisnosti kojem konzularnom mjestu pripadate. Flayeri se nalaze u prilogu maila.

U nadi kako će te dati doprinos u borbi hrvatskog naroda za ravnopravnost, srdačno Vas pozdravljamo! bpz.ba

Donosimo biračka mjesta za izbor zastupnika za Europski parlament u BiH
20. 05. 2019.

Izbori za članove Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske održat će se i u Bosni i Hercegovini, u nedjelju, 26. svibnja.

U odnosu na 2014., kada se za hrvatske europarlamentarce u BiH moglo glasovati na samo četiri mjesta (Mostar, Sarajevo, Banja Luka i Tuzla), u nedjelju 26. svibnja to će se moći učiniti još i u Livnu i Vitezu.

Svoje glasačko pravo mogu ostvariti hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji su u diplomatsko konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske izvršili prethodnu registraciju za glasovanje u inozemstvu i oni hrvatski državljani koji imaju izdanu potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta u Republici Hrvatskoj (potvrda iz Republike Hrvatske).

Pored njih, svoje glasačko pravo mogu ostvariti i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji su se aktivno registrirali za glasovanje u diplomatsko konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske i oni hrvatski državljani koji imaju e-osobnu iskaznicu Republike Hrvatske s prebivalištem u Bosni i Hercegovini koji su po službenoj dužnosti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice.

Važna napomena!

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a nisu se aktivno registrirali i nemaju e-osobnu iskaznicu s prebivalištem u Bosni i Hercegovini mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja potvrdom koju izdaje diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Biračka mjesta za izbor zastupnika za Europski parlament u BiH

Mostar – 15. biračkih mjesta – Osnovna Škola Petra Bakule, Kralja Tomislava 9, Mostar, BiH

Sarajevo – 8. biračkih mjesta – Srednja ekonomska škola, Ul. Zmaja od Bosne 39, Sarajevo

Banja Luka – 2.  biračka mjesta – Milana Kranovića 1, Banja Luka, BiH

Tuzla – 2. biračka mjesta – Kazan Mahala 1, 75 000 Tuzla, BiH

Livno – 4. biračka mjesta – Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Župana Želimira 25, Livno, BiH

Vitez – 10. biračkih mjesta – Osnovna škola Vitez, Ulica Josipa Kuravije BR. 2, Vitez, BiH

Napominjemo, sve osobe koje nisu izvršile aktivnu registraciju do 15. svibnja 2019., (osobe koje imaju prebivalište u BiH) mogu na dan glasovanja izvaditi potvrdu za glasovanje, te izvršiti upis u mjestima kako slijedi:

Mostar – (Gimnazija fra Grge Martića, Kralja Tomislava 9A),

Sarajevo – (Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39),

Banja Luka – (GK Republike Hrvatske, Milana Kranovića 1).

Tuzla – (GK Republike Hrvatske,Kazan Mahala 1),

Livno – (Osnivna škola I.G. Kovačić, Župana Želimira 25),

Vitez – (Osnovna škola Vitez, Ulica Josipa Kuravije BR. 2, Vitez, BiH),

Mjesta za registraciju su odvojena od mjesta za glasovanje!

Continue Reading