Connect with us

Scena

UZ OSMU OBLJETNICU VELIKE KORNATSKE TRAGEDIJE- OTKRIVAMO

Mesić i Hanžeković odgovorni za smrt 12 hrabrih vatrogasaca na Kornatima 2007. godine!!!

Autor: Viktor Kodrič/ 7 Dnevno/ 

Zašto nitko nije odgovarao zbog činjenice da su za vrijeme velikog požara na Kornatima, oba naša kanadera bila na drugim lokacijama? Prvog je tadašnji predsjednik Mesić poslao u Grčku na molbu srpskog trgovca oružjem Slobodana Tešića, koji se nalazi na američkoj Interpolovoj tjeralici, dok je drugi, samo dan prije velike tragedije, poslan na Hvar braniti posjed odvjetnika Marijana Hanžekovića od požara. Na Hvaru je ostao i sutradan u slučaju da ponovno zatreba braniti njegov posjed.

Svakog 30. kolovoza, već osmu godinu zaredom, cijela Hrvatska se s najvećom tugom u srcu i nepodnošljivim bolom u duši, prisjeti tragične obljetnice, kada su u velikom eruptivnom požaru na Kornatima živote izgubili dvanaestorica hrabrih vatrogasaca, za čiju tragičnu pogibiju do dana današnjeg nije pronađen krivac i nitko nije odgovarao. Tako ni obitelji 12 vatrogasaca stradalih na Velikom Kornatu, a ni jedini preživjeli, tada 23-godišnji Frane Lučić iz Tisnog, niti osam godina poslije tragedije neće doznati punu istinu tko je odgovoran za tu strašnu nesreću. Imaju li obitelji i žrtve pravo na istinu i zašto je većina vodećih medija u zemlji sustavno prešućivala neke istinite i notorne činjenice u tom slučaju, te ignorirala brojne korisne i točne informacije mještana koje su se pojavljivale na necenzuriranim blogovima?

Vatrogasci nisu trebali na Kornatima da su kanaderi bili operativno spremni

Mještani su uglavnom upozoravali da je nekom iz vrha tadašnje vlasti bilo u interesu zataškati punu istinu o kornatskoj tragediji, te da se najtajniji dio operacije zataškavanja može doznati ako se pogleda kako se sustavno minorizirao podatak o rasporedu kanadera u tom trenutku. Tako u tekstu objavljenom na nekim od necenzuriranih blogova piše kako stručnjaci znaju da vatrogasci ne bi ni izašli na Kornate gasiti požar da je tada bio raspoloživ kanader. No, jedan je bio poslan Grčkoj u pomoć, a drugi je bio na Hvaru. Doduše, taj drugi na Hvaru, umjesto gašenja lokalnih požarišta, najvećim dijelom je gasio privatnu uvalu s kamenom kućom koju je netom ranije kupio bogati i moćni odvjetnik Marijan Hanžeković.

Točnije, u srijedu 29. kolovoza, dakle dan prije velike tragedije na Kornatima, nešto prije 11 sati je između mjesta Sveta Nedjelja i Ivan Dolac kod Jagodne na južnoj strani otoka Hvara izbio požar koji je zaprijetio kućama i tamošnjem autokampu iz kojega su gosti premješteni, a opasnost je brzom intervencijom otklonjena. Tadašnji pomoćnik državnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko je izjavio da je vatra zahvatila borovu šumu, nisko raslinje i makiju.

“Iz opreza su gosti autokampa Jagodna premješteni na drugu lokaciju, no, nije riječ o evakuaciji već o sigurnom zbrinjavanju ljudi prema Jelsi”, rekao je tim povodom Vuko. Dodao je kako u tome dodatne poteškoće stvaraju mali gabariti tunela Pitve, koji onemogućavaju istodobno prebacivanje većeg broja ljudi.

VRULJE,30.08.07. PRVE MINUTE POŽARA DJELATNICI NP KORNATI I IZVOĐAČI RADOVA POKUŠAVAJU SPRJEČITI POŽAR KASNIJE SU PRIVEDENI  SNIMIO: SILVANO JEŽINA
VRULJE,30.08.07. PRVE MINUTE POŽARA DJELATNICI NP KORNATI I IZVOĐAČI RADOVA POKUŠAVAJU SPRJEČITI POŽAR KASNIJE SU PRIVEDENI SNIMIO: SILVANO JEŽINA

Jedan kanader Mesić poslao u Grčku dok je drugi branio Hanžekovićevu privatnu uvalu na Hvaru

Kako je objavljeno, požar su gasili helikopter i dva kanadera. Uz mjesne gasitelje sudjelovali su i pripadnici interventne postrojbe koji su bili smješteni u Jelsi na Hvaru, a s kopna je upućeno još 35 vatrogasaca sa šest vozila. Tijekom gašenja požara, umro je pedesetgodišnji vatrogasac DVD-a Stari Grad, Marinko Jurić. Njemu je, prema pisanju Glasa Dalmacije, dok je kao zapovjednik postrojbe razgovarao na UKV stanici, naglo pozlilo oko 14 sati nakon čega se srušio na pod i preminuo na brdu Sveti Nikola.

Drugi kanader, onaj koji je poslan za Grčku, odletio je tamo na molbu srpskog trgovca oružjem Slobodana Tešića, koji je svojedobno bio u poslovnim razgovorima s predsjednikom Mesićem vezano uz RH Alan (firma za proizvodnju oružja). Riječ je, inače, o čovjeku koji se nalazio na američkoj Interpolovoj tjeralici.

Valja naglasiti da je kanader koji je 29. kolovoza poslan na Hvar gasiti požar na posjedu odvjetnika Hanžekovića i sutradan, dakle tog kobnog 30. kolovoza 2007., ostao na Hvaru u slučaju da mu ustreba gasiti novi požar ako u međuvremenu izbije. Tako su nesretni vatrogasci, njih dvanaestorica, bačeni u vrtlog kornatskog požara, a da se nisu mogli nadati pomoći niti jednog od dva raspoloživa kanadera. Upravo taj šokantan podatak je prava noćna mora za moćnog odvjetnika, vlasnika EPH-a i derikožu hrvatske sirotine Marijana Hanžekovića, koji svaku priču o kornatskoj tragediji i ulozi kanadera koji je na Hvaru čuvao njegov posjed, pokušava u ‘sjemenu’ zatrti.

Zato ćemo odvjetnika Hanžekovića, upravo na osmu obljetnicu kornatske tragedije, podsjetiti i na tekst objavljen 1. rujna 2007. godine, u Slobodnoj Dalmaciji iz pera Mirka Crnčevića pod nazivom: “KANADER ZA ODVJETNIKA: Hvarani ogorčeni postupkom vatrogasaca u uvali Pišćena: Spašavali Hanžekoviću, a Dubovica bespomoćna”. (Inače taj tekst je Hanžeković, čim je od Pavića preuzeo EPH, uklonio s portala Slobodne Dalmacije, o čemu više u okviru teksta). U tom, za Hanžekovića raskrinkavajućem tekstu, navode se izjave ogorčenih Hvarana kako je sramota da su helikopter i kanaderi 4 do 5 sati branili posjed poznatog odvjetnika, a da su kuće mještana Dubovice bile ugrožene.

 Ivo pl. Kasantrić traži sankcioniranje onih koji su pogodovali moćnom odvjetniku

Zbog vjerodostojnosti citiramo dijelove teksta iz Slobodne Dalmacije: “‘Kuloarske priče da su dva helikoptera, a povremeno i jedan kanader, dulje vremena u četvrtak, započevši od 10,30 sati, uglavnom branili kuću i posjed zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića u uvali Pišćena, dok je istodobno gorjela Dubovica, izgleda da su utemeljene. Istodobno, u toj pitoresknoj Pišćenoj, braći Ivi i Antunu Lovrinčeviću izgorjelo je oko 200 tisuća četvornih metara zemljišta, na kojemu je bilo stotinjak maslina, 200 trsova plavca malog, smokve i ostale mediteranske kulture. Sramota je da su helikopteri i kanader 4 do 5 sati branili maslinik i stotinjak kvadrata stambenog prostora odvjetnika Hanžekovića, dok su naše kuće u Dubovici bile do kraja ugrožene, vatra je prošla tek nekoliko metara od njih. To se može dogoditi jedino u zemlji kojom vladaju poglavice, a ne uljuđeni političari’, kazao je Ivo pl. Kasandrić, dodavši da je o svemu tome obavijestio relevantne ljude u Zagrebu i da vjeruje da će poduzeti sve kako bi se slučaj pogodovanja poznatom odvjetniku do kraja istražio, a oni koji su to učinili bili primjereno i sankcionirani. U uvali Dubovica smo zatekli i Šimu Lovrinčevića, Ivina sina, međutim, on nije želio govoriti o tom slučaju, samo je dodao da je sve vidljivo iz stanja u Pišćenoj. A na putu do nje sreli smo tek njegova trinaestogodišnjeg sina Ivu, koji nam je teška srca pričao o spaljenoj djedovini. Vatrena stihija je proteklih dana unakazila Hvar, a otočani optužuju gasitelje da su u pojedinim slučajevima pristrano intervenirali da pomognu eliti.

Kamena kuća odvjetnika Hanžekovića, okružena borovom šumom, a uglavnom i maslinik, na posjedu većem od 2 tisuće četvornih metara su spašeni, tamo su još uvijek razvučene plastične cijevi, kojima su bivši vlasnici, braća Domančić: Miće, Mirko, Ivo i Mario, dva dana branili posjed”, pisalo je u Slobodnoj Dalmaciji 1. rujna 2007. godine.

Naravno, zapovjednik Vuko sve je te tvrdnje proglasio zlonamjernim glasinama: “Ja osobno nisam vodio tu akciju, ali ne mogu vjerovati u te spekulacije. Akciju je vodio Mate Jeličić s Hvara i mi kao vatrogasci moramo obraniti svakog čovjeka, svaku kuću i što više zemlje. Pa, normalno je da ćemo braniti kuću, ne možemo dopustiti da izgori”, rekao je Vuko.

Bajićeva sramotna višegodišnja šutnja oko istrage o uporabi kanadera

Da bi razumjeli suštinu urote oko zataškavanja pune istine u slučaju Kornati, treba naglasiti da je uvala Pišćena južno od grada Hvara i da je netko očito dobro znao gdje bi se požar mogao proširiti i kako osigurati požarište da ne strada Hanžekovićev posjed. Dakle, nevidljiv netko, budno je motrio nad hvarskim požarištem i rezervirao kanader da na vrijeme intervenira za Hanžekovića!?

Na suđenju za kornatsku tragediju svjedočio je i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, čija bi se uloga kao tadašnjeg prvog i najodgovornijeg čovjeka u državi, napokon trebala rasvijetliti. On je pozvan na zahtjev obitelji poginulih da kao bivši vrhovni zapovjednik razjasni ulogu Hrvatske vojske na otoku Kornatu. Mesić je rekao da je za tragediju doznao od tadašnjeg načelnika Glavnog stožera generala Josipa Lucića.

“On me obavijestio da je došlo do teške tragedije koja je zadesila skupinu vatrogasaca. Rekao mi je da ima mrtvih i ranjenih i da je jedna postrojba Hrvatske vojske u blizini na vježbi, te da je upućena na mjesto događaja kao pomoć”, rekao je Mesić koji je, treba li to posebno naglašavati, izdavao naloge za letove kanadera! Zasigurno bi on imao puno toga za reći oko slanja naših kanadera u Grčku, a posebice na Hvar, odnosno nad Hanžekovićevu pitoresknu uvalu Pišćena. Na pitanje, je li Lucić tražio odobrenje da vojska dođe na Kornat, te jesu li on ili tadašnji ministar obrane Berislav Rončević donijeli odluku da jedan hrvatski kanader u to vrijeme ode pomoći Grčkoj, Mesić je odgovorio da predsjednik Republike Hrvatske izravno i neposredno zapovijeda vojskom samo u slučaju rata, a za vrijeme mira predsjednik može zapovijedati vojskom samo preko Glavnog stožera i njegova načelnika. Zanimljivo, nitko Mesića nije pitao zašto je kanader danima bio na Hvaru i gasio Hanžekovićev posjed, među ostalim.

“O kanaderu sam bio samo obaviješten. Informirali su me da imamo dovoljno kanadera za gašenje požara, a ja sam se samo mogao složiti s takvom odlukom Vlade”, dodao je Mesić.

Na pitanje oca jednog od poginulih vatrogasaca Igora Marinovića, jesu li neki dokumenti o kornatskoj tragediji koje obitelji traže, a ne mogu ih dobiti već pet godina, vojna tajna, te – ako jesu – može li se s njih skinuti oznaka tajnosti, pri čemu je rekao kako su dva puta pisali tadašnjem predsjedniku Josipoviću koji im nije ništa odgovorio, bivši predsjednik Mesić odgovorio je kako nema razloga da se procedura skidanja vojne tajne ne primijeni u tom slučaju, ako je to u interesu istrage. Inače, znakovito je, da je neposredno nakon tragedije na Kornatima, Mesić primio Hanžekovića u svom uredu.

Nakon svega, postavlja se pitanje, jesu li mediji mogli izvještavati objektivno o pozadini kornatske tragedije? Zasigurno nisu ako imamo u vidu kako je Hanžeković dobio višemilijunski unosan posao zastupanja HRT-a i podizanja ovrha za neplaćanje pretplate. Ili, pak, kako je samo bio umrežen s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, te kako je bio blizak s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Hanžeković: ‘Plažu onečišćuju posjetitelji, bacaju smeće i seru!’

I dok prolazi godina za godinom od velike kornatske tragedije, odvjetnik Hanžeković bez imalo grižnje savjesti uživa u svom hvarskom posjedu. Čak je i zagospodario hvarskom uvalom i svojom jedrilicom blokirao prilaz plaži. O tom je slučaju 15. kolovoza 2013. godine na temelju anonimne dojave jednog Hvaranina, pisao portal Index. Taj ogorčeni mještanin se požalio kako je poznati odvjetnik Marijan Hanžeković svojim krstašem blokirao ulaz u uvalu Pišćena na južnoj strani otoka Hvara. Na fotografijama, koje je objavio portal, vidi se kako je jedrilica usidrena nasred uvale i zajedno s konopima priječi prolazak do plaže iznad koje se nalazi teren odvjetnika Hanžekovića, te tako, zapravo, predstavlja prvu i neprelaznu crtu obrane od neželjenih posjetitelja!

“Nasred uvale usidren je brod uvaženog odvjetnika i to tako da konopima između broda i obale onemogućuje prilaz uvali svim drugim brodovima. Nisam isprva znao o kome se radi. Upozorio sam gospodu da su se krivo usidrili i da tim bočnim konopima i bovama između broda i obale onemogućuju drugim brodovima prilaz žalu i maloj rivici uz obalu. Odgovor je glasio, da je ovo privatni posjet i da se ne može dalje. Tek tada sam prepoznao odvjetnika i u prvi trenutak nisam mogao uopće shvatiti da postoji netko s takvim nivoom bezobrazluka. Nije pomoglo nikakvo uvjeravanje da takvo nešto ne smiju raditi jer su more i žalo opće dobro. ‘Ja sam vlasnik uvale, ovo je privatni posjed, ja sam vlasnik rivice na obali i nema prolaza’, glasio je odgovor odvjetnika Hanžekovića”, požalio se čitatelj.

No, ni ‘vražji odvjetnik’ nije sjedio prekriženih ruku nego je odmah reagirao: “Nije istina da sam ja to govorio, samo sam rekao da plaža nije pogodna za kupanje jer ju onečišćuju posjetitelji koje dovoze barkarijoli iz Hvara. Bacaju smeće i seru. Vaš čitatelj je bio izuzetno bezobrazan, a proći nije mogao jer je imao veliki gumenjak s roll barom. Iznad plaže je, inače, moja zemlja, kupio sam 25 tisuća kvadrata. Plaža je pomorsko dobro tako da ja ne mogu tvrditi da je moja, no nisam vidio nikoga da skuplja smeće koje ostavi iza sebe tako da je plaža pretvorena u javno smetlište. Nužda se, pak, vrši malo dalje od pomorskog dobra, na mom terenu”, požalio nam se odvjetnik Hanžeković.

Jedrilica ‘Nada’ zauzela cijelu uvalu i priječi pristup ostalim plovilima

“Sve je napravljeno po pravilima, krma se tako vezuje s dva konopa da ne bi bilo problema u slučaju da zapuše vjetar. Manji brodovi mogu proći bez problema. Tu sam, inače, s brodom 24 sata dnevno, ali samo nekih pet, šest dana godišnje”, kaže odvjetnik Hanžeković. Jedrilica se, inače, zove Nada, a ime je dobila po majci odvjetnika Hanžekovića. Do plaže se može samo s brodom, udaljena je osam milja od Hvara, ili eventualno pješice jer puta nema.

I tako, dok Hanžeković svakog ljeta uživa u čarima pitoreskne uvale Pišćena na Hvaru, te besramno uzurpira i privatizira pomorska dobra, a Stipe Mesić uživa u predsjedničkoj mirovini i neotkrivenom blagu koje je marljivo stjecao dok je deset godina vladao Pantovčakom, obiteljima žrtava velike kornatske tragedije već osam godina ostaje gorčina u ustima i tuga u srcima, ali i vjera, da će pravda i u ovom slučaju, iako spora, jednoga dana – biti dostižna.

PITANJA ZA MARIJANA HANŽEKOVIĆ, i njegovi odgovori u povodu osme godišnjice kornatske tragedije

Poštovani odvjetniče Hanžeković, molimo Vas da u interesu hrvatske javnosti odgovorite na neka pitanja koja već godinama izazivaju brojne kontroverze vezane uz veliku kornatsku tragediju čiju ćemo tužnu osmu obljetnicu obilježiti za nešto više od mjesec dana, točnije 30. kolovoza ove godine:

1. Ni do danas, dakle, nakon nepunih osam godina od velike kornatske tragedije 30. kolovoza 2007. godine u kojoj je poginulo 12 hrabrih vatrogasaca od kojih je većina tek kročila u punoljetstvo, nisu rasvijetljeni najbitniji aspekti slanja jednog kanadera dan ranije, 29. kolovoza na Hvar u svrhu gašenja lokalnih požarišta. Podsjetimo, tamošnji ogorčeni mještani, a i pojedini mediji su izvjestili da je kanader, zapravo, poslan kako bi od požara branio vaš velebni posjed u pitoresknoj uvali Pišćena. No, taj kanader je i sutradan, na sam dan velikog požara, dakle kada su živote izgubili hrabri vatrogasci, umjesto da leti na Kornate ostao dežurati na Hvaru, po tvrdnjama nekolicine očevidaca (naša redakcija posjeduje njihove izjave), kao posljednja linija obrane Vašeg posjeda od eventualnog novog požara. Što nam možete reći o tim teškim optužbama koje bacaju jedno sasvim drukčije svjetlo na kornatsku tragediju, a Vas kao odvjetnika i novopečenog medijskog mogula, stavlja u jedan vrlo neugodan kontekst?

2. S obzirom na činjenicu da su stručnjaci cijelo vrijeme tvrdili da na Kornate nikada i nije trebalo slati vatrogasce, jer takve požare na takvim mjestima gase isključivo kanaderi, jeste li i Vi slušajući dramatične vijesti s Kornata, negdje na luksuznoj jahti ili duboko zavaljeni u debeloj hladovini prekrasne uvale Pišćena, tog kobnog 30. kolovoza 2007. bili duboko svjesni da bi kanader (koji je, kako tvrde mještani, a o čemu je samo dan poslije tragedije pisala Slobodna Dalmacija koja je tada bila u vlasništvu Ninoslava Pavića, bio rezerviran za obranu Vašeg posjeda na Hvaru) spasio živote nesretnih vatrogasaca. Naravno da Vi niste ni predsjednik države, niti odgovorna osoba koja može narediti uporabu kanadera, ali Vaša moć, ogromno bogatstvo i društveni utjecaj koji imate, ponekad mogu biti presudni u donošenju raznih odluka, pa i onih od životne važnosti. U takvu Vašu moć, mogla se uvjeriti i cjelokupna hrvatska javnost kada ste prošle godine u samo sat vremena uspjeli dobiti kredit od 15 milijuna kuna, kao jamčevinu za puštanje na slobodu Vašega prijatelja i poslovnog partnera, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Jesu li upravo takva moć i utjecaj koje imate bili presudni da kanader, umjesto na Kornate, ostane na Hvaru braniti Vaš posjed od eventualnog novog požara u uvali Pišćena?

3. Kako komentirate tekst objavljen 1. rujna 2007. godine u Slobodnoj Dalmaciji iz pera Mirka Crnčevića pod nazivom: “Kanader za odvjetnika: Hvarani ogorčeni postupkom vatrogasaca u uvali Pišćena: Spašavali Hanžekoviću, a Dubovica bespomoćna?”

4. Citirat ćemo samo dio teksta koji baca dosta ružno svjetlo na Vaš lik i djelo: “Kuloarske priče da su dva helikoptera, a povremeno i jedan kanader, dulje vremena u četvrtak, započevši od 10,30 sati, uglavnom branili kuću i posjed zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića u uvali Pišćena, dok je istodobno gorjela Dubovica, izgleda da su utemeljene. Istodobno, u toj pitoresknoj Pišćenoj, braći Ivi i Antunu Lovrinčeviću izgorjelo je oko 200 tisuća četvornih metara zemljišta, na kojemu je bilo stotinjak maslina, 200 trsova plavca malog, smokve i ostale mediteranske kulture. Sramota je da su helikopteri i kanader 4 do 5 sati branili maslinik i stotinjak kvadrata stambenog prostora odvjetnika Hanžekovića, dok su naše kuće u Dubovici bile do kraja ugrožene, vatra je prošla tek nekoliko metara od njih. To se može dogoditi jedino u zemlji kojom vladaju poglavice, a ne uljuđeni političari,” riječi su Ive pl. Kasandrića, koji kaže da je o svemu tome obavijestio relevantne ljude u Zagrebu i da vjeruje da će poduzeti sve kako bi se slučaj pogodovanja poznatom odvjetniku do kraja istražio, a oni koji su to činili bili primjereno i sankcionirani. Na njegovu veliku žalost, taj slučaj nikada nije istražen, a dobro upućeni tvrde da se to nije dogodilo jer ste u dobrim odnosima s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, ali i zbog notorne činjenice da ste imali dobre linkove prema najmoćnijim ljudima u državi. Tada ste bili u izvrsnim odnosima s predsjednikom Mesićem i premijerom Sanaderom, zar ne?

5. Inače, znakovito je, da Vas je tadašnji predsjednik Mesić neposredno nakon tragedije na Kornatima primio u svom uredu na Pantovčaku. O čemu ste razgovarali i je li bilo riječi o kanaderima i velikoj kornatskoj tragediji?

6. S obzirom na činjenicu da Vaš prijatelj Mladen Bajić, za kojeg insajderi tvrde da je zataškavao i svaku pomisao na otvaranje istrage oko uporabe jednog kanadera za spašavanje Vaših maslinika u uvali Pišćena, više nije glavni državni odvjetnik, vjerujete li u mogućnost otvaranje jedne poštene istrage koja bi napokon, nakon osam godina od velike kornatske tragedije utvrdila punu istinu?

7. Plašite li se takve istrage?

U iščekivanju cijenjenih odgovora, srdačno Vas pozdravljamo

Snimio Denis Lovrović
Snimio Denis Lovrović

ODGOVORI MOĆNOG ODVJETNIKA

Marijan Hanžeković:

‘Ninu Pavića i istinitost pisanja njegovih novina ne želim komentirati!?

Evo, što je na naša pitanja odgovorio moćni odvjetnik:

Poštovani anonimni kvazi novinaru koji se boji potpisati svojim imenom ova pitanjca koja sama po sebi govore o razini i sastavljača i portala. Nije prvi put da se iz legla ovog portala povezanog s tiskovinom 7Dnevno pišu laži o meni, čak mi se čini da je vaše društvo opsjednuto samnom. Ovo je konstrukcija koja nema veze s realnošću i pameti ali sigurno uznemiruje rodbinu žrtava poginulih na Kornatima. Samo zbog tih ljudi pišem ove retke.

– Požar na Hvaru i požar na Kornatima vremenski se ne poklapaju. Razlika je samo tri godine. Požar na Hvaru koji je obuhvatio i Pišćenu bio je 2010., a požar na Kornatima 2007. godine.

– U vrijeme požara na Hvaru bio sam u Zagrebu i nisam imao nikakav uvid što se događa s požarom i mojom zemljom.

– Ne poznajem i nikada nisam razgovarao niti s jednim vatrogascem u Hrvatskoj.

– Nisam i niti sam bio u dobrim odnosima s Stjepanom Mesićem, nikada s njim nisam privatno razgovarao o bilo čemu, niti sam se s njim sastao bilo prije ili poslije požara na Hvaru.

– Na mojoj zemlji na Hvaru nikada nije bio niti jedan vatrogasac, niti je tamo gasio požar, jer ne postoji prilaz na nju s kopna već joj se može prići samo s mora. Muški dio obitelji Domančić, koje na Hvaru zovu Kondor, obitelji koja mi je prodala zemlju, sam je bez mog znanja i poziva došao morem i gasio požar, te spasio dio raslinja, jer je jedan dio izgorio.

– Gdje su kanaderi letili i tko je s njima upravljao, nemam pojma.

– Ninu Pavića i istinitost pisanja njegovih novina u njegovo vrijeme ne želim komentirati, ali vidim da su sada on i njegovi suradnici vrlo bliski s vašim društvom.

Ne znam koga sve trebam pozdraviti. jer ste se negdje zavukli.

Marijan Hanžeković

EVO DOKAZA DA HANŽEKOVIĆ LAŽE

Continue Reading