Connect with us

Ljubav

Uskrsni braniteljski komentar….. Prvo oprosti, zatraži oprost pa uputi čestitku… “čestit i blagoslovljen Uskrs”…

. Ušli smo i Veliki tjedan, sve misli su usmjerene na ispovijed grijeha, muku Isusovu, a najvažnije ovozemaljsko je  “izmiriti se” s  bratom čovjekom i sam sa sobom – možda najteže.  Jedini pravi lijek i recept za  duševni mir je OPROST.
Iza nas je ostalo tragično vrijeme “corone” koje  je ostavilo neizbrisiv trag na čovjeka, ljudsku povijest i svjetski ekonomski poredak.
Obilježili smo i veliku obljetnicu HVO-a  koja se preobrazila u veličanstven događaj zahvaljujući Hrvatskom generalskom zboru. te i mnogi moji  tjedni komentari  ( ogromna energija i emocija je stvorena) koji su čuvali, njegovali i branili nacionalnu svijest kroz izgradnju  svetog hrvatskog  zajedništva.  Bilo je mnogo potrebnih i nepotrebnih  emocionalnih i  pragmatičnih komunikacija, putovanja, kritika, pohvala, a to su jedini pokazatelji teškog  i jedinog mogućeg puta “zajedništva ” uz sve moguće neravnine, uspone i padove.  Moja želja za jedinstvom i zajedništvom je snažnija  od svih  “barijera” (vražijih)
Imamo instituciju  mreže uvezanosti svih braniteljskih Udruga i Odjela …  posao je okončan …. ne pišem više  “Tjedne komentare” ali  reproduciram  vaše ( svih organizacija, odjela i Udruga)                                                                                                         (Nisam pristao da neko mojom Rukom uzima Žeravu iz Vatre)
Uskršnje čestitke koje će blagdan Uskrs učiniti ljepšim - Zabavni NET
U  Velikom Tjednu sam obavio razgovor “sam sa sobom”  ispovijedio se, zatražio oprost  i pokušat ću živjeti u miru sa svima.
Vrlo dobro znam kako novinarstvo i ja “nismo u vezi” ali svjedok vremena jesam i posljednjih 30 godina živi vjerno u meni, to je moj “izvor” informacija.
Vrlo dobro sam svjestan položaja (lošeg) u kojem se nalazimo kao narod, možda je nekima to trenutak, meni je dugotrajni vidljiv (prepoznatljiv) proces  kao što je i rat u Ukrajini (čeka Putinov kraj)
Uskrs 2022 godine….. teško je ali samo oprost i mir su temelj ovozemaljskog života …
Od srca svim kršćanima blagoslovljen Veliki tjedan  u kojem se suobličujemo sa svojim Spasiteljem i Otkupiteljem Isusom Kristom, čekajući  USKRS
Vajta

Autor Objave; Mladen LJubić Vajta

Continue Reading