Connect with us

Priopćenja

UPITNA POLITIČKA BUDUĆNOST: Karamarko je svoju političku sudbinu dao u ruke MOST-u


Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade RH nakon pokretanja postupka izglasavanja nepovjerenja u Saboru ima sasvim izvjesnu mogućnost da ostane bez svoje političke budućnosti jer dio zastupnlka MOST-a želi glasovati za njegov opoziv.

Još prije nešto više od godine dana se špekuliralo da je u Saboru bila mogućnost rušenja tadašnje Milanovićeve vlade te da bi na temelju predsjedničke pobjede HDZ mogao imati dvotrećinsku većinu u Saboru. Niz štetnih odluka gdje je prvi čovjek najveće Hrvatske stranke podržao podobne, a ne stručne kadrove na koje se cijelo vrijeme pozivao doveo je do toga da ovisi o nekoliko zastupnika MOST-a nezavisnih lista koji mogu u potpunosti ugasiti njegovu političku karijeru.

Kako prenosi Jutarnji list većina zastupnika MOST-a će biti protiv podrške Karamarku. Nagađanja oko toga s koliko će MOST ruku podržati Prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka traju već nekoliko dana.

Nakon što je SDP pokrenuo postupak njegova opoziva u Saboru dio MOST-ovaca javno je istupio rekavši kako će glasovati za opoziv Tomislava Karamarka, među njima su najjasniji na samom početku odmah bili Miro Bulj i Maro Kristić. Iz MOST-a je također odmah naglašeno kako će njihovim članovima biti prepušteno da glasuju po svojoj savjesti.

Prema saznanjima Dnevnika Nove TV, Ružica Vukovac, zastupnica MOST-a u Hrvatskom saboru istakla je da dogovori u MOST-u nezavisnih lista još uvijek traju, ali da je većina njihovih članova za izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku. Također je naglasila kako je MOST-ovcima najvažnija zaštita nacionalnih interesa.

Do sad je otvorenu podršku Tomislavu Karamarku dao jedino zastupnik MOSTa Juro Martinović, dok je i Božo Petrov nesklon davanju podrške Karamarku ističući njegovu moralnu odgovornost te da očekuje očitovanje HDZ-a i odluku Povjerenstva za sukob interesa.

Prema izvorima RTL televizije do dodatnog narušavanja odnosa između Karamarka i čelnika MOST-a Bože Petrova došlo je zbog informacije da je Petrov dao Karamarku rok od 48 sati za džentlmenski uzmak, odnosno samostalni izlazak iz Vlade RH na što se Karamarko samo nasmijao na tu ponudu.

Maxporatlu je pak iz vrha MOST-a potvrđeno da je Petrov doista postavio ultimatum Karamarku da odstupi u roku od 48 sati.tropolje.info

 

Continue Reading