Connect with us

Ekonomija

U Šujici ulovljena pastrmka od četiri kilograma i dvjesto grama!?

Kako nam javlja Nikola Zrno iz Šujice, prošloga ponedjeljka je u rijeci Šujici ulovljena pastrmka teška četiri kilograma i dvjesto grama. Tim kapitalcem može se pohvaliti Zdravko Mioč Sana.U Šujici ulovljena pastrmka od četiri kilograma i dvjesto grama!?

Njihov sumještanin Stipe Zrno upoznaje nas da je riblji fond u Šujici vrlo oskudan, ako se izuzme Brzovića ribnjak. Naime, u gornjem toku rijeke, znači od izvora pa nizvodno do Šujičkoga polja, mrijesti se jedino pastrmka, ali kako taj dio gotovo svake godine presuši u ljetnome periodu, ribe ostaje jako malo i to uglavnom sitnije.

Napominje da su ribari poribljavali kalifornijskom pastrmkom, a one mogu doseći tu težinu jer su po prirodi proždrljive – čak jedu i mlađ potočnih pastrmki. Moguće da je došla uzvodno. U svakom slučaju, pohvala za ulov s obzirom da je u rijeci sve manje ribe i da su već godinama velike suše. Kapitalci su rijetkost, bar na užem području Šujice. Primjerice, u zlatno doba ribarenja u Šujici, ulov pastrmke od kilogram i pol bio je vrh – ističe Stipe.

Continue Reading