Connect with us

Ljubav

U SKB Mostar potpisan ugovor za izgradnju nove zgrade Pedijatrije

Ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su u petak u Mostaru ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić i Josip Kožul uime izvođača radova tvrtke “A3”.

Vrijednost ugovorenih radova je 18 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda, javlja Fena.

Prilikom potpisivanja ugovora Kvesić je istaknuo da radovi počinju već za desetak dana, a planirani završetak je za 18 mjeseci.

– Staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga smo se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirat na 9.000 kvadrata i nalazit će se nasuprot Onkologije. Imat će 200 kreveta, duplo više nego sada – kazao je Kvesić.

Po njegovim riječima, koncept liječenja djece znatno se promijenio.

– Između ostalog, obveza je osigurati smještaj za majku tako da ćemo imati otprilike jednak broj kreveta za majke i za djecu. Također, planiran je dnevna bolnica za djecu i dječja kirurgija – kazao je Kvesić.

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić kazao je kako mu je osobito zadovoljstvo što može nazočiti ovom događaju jer, kako je kazao, uloženo je mnogo vremena i mnogo truda u taj projekt.

– Imali smo otežavajućih okolnosti i ovaj covid-19 nas je usporio, ali sve smo prebrodili, potpisali smo ugovor i zgrada Pedijatrije bit će izgrađena za godinu i pol dana – ustvrdio je Mandić.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović koji je kazao da je ovo još jedan u nizu projekata koji je u zadnjih 20 godina SKB-u Mostar omogućio da postane respektabilna zdravstvena ustanova kako u kadrovskom, tako i u tehničkom smislu.

– Vjerujem da je ovo jedan u nizu onih projekat koje lagano privodimo kraju za zaokruženje jednog cjelovitog projekta SKB-a. Pomagali smo u onoj mjeri u kojoj smo mi mogli dati pomoć, jer smo svjesni što za nas znači svaka od ovih klinika posebno Pedijatrija – kazao je dr. Čović.

U vremenu pred nama, dodao je, suočit ćemo se s različitim pandemijama i iskušenjima i zbog toga je izrazio zahvalnost zdravstvenim djelatnicima koji su skrbili i skrbe o našem zdravlju.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočio je i ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a Rade Bošnjak.

Continue Reading