Connect with us

Uncategorized

U ponedjeljak stiže dugoočekivana RTV Herceg-Bosne

Sve su oči uprte u početak dugoočekivanog projekt Radiotelevizije Herceg – Bosne za čiji je početak najavljen prvi dan mjeseca srpnja.

Na platformi HT Eroneta – Home TV na broju na kojem je ranije emitirala Naša TV stoji poruka kako je Naša TV “prestala s emitiranjem programa” te da će se “od 1.7. na ovoj poziciji moći pratiti RTV Herceg – Bosne”.

Slična poruka stoji i na broju na kojem je nekada emitiran program TV Kiss. Na istom broju danas stoji kako je TV Kiss prestao s emitiranjem  te da “od 1.7. postaje dio RTV Herceg – Bosne”.

Kako doznaje portal Jabuka.tv radijski program se već emitira iz novih prostorijadok bi televizijski program trebao krenuti od ponedjeljka, 1. srpnja.

Čelnika HDZ-a BiH Dragan Čović već je ranije izjavio da RTV Herceg – Bosne postoji 20 godina u medijskom nebu BiH. Čović je tom prigodom još jednom istaknuo kako se Hrvati u BiH nisu izborili za kanal na svom jeziku.

Sviđa li se nekome ili ne program već postojećeg Radija Herceg – Bosne, to je već druga priča, ali ja se nadam da je program ovoga radija na profesionalnom putu izvještavanja, dodao je Čović.

Radiotelevizija Herceg Bosne trebala bi ujediniti nekadašnji radijski program te TV kuće – Našu TV, TV Kiss i HTV Oscar C. Ranije je najavljivano i pripajanje još nekoliko lokalnih medijskih kuća koje emitiraju program na hrvatskom jeziku, no za sada nema pravih naznaka da će postati dijelom ove medijske kuće.

(www.jabuka.tv)

Continue Reading