Connect with us

Magazin

U Mostaru održane sjednice Rektorskog zbora BiH i Vijeća za znanost BiH

Sjednice Rektorskog zbora/konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem prof. dr. Zorana Tomića, rektora Sveučilišta u Mostaru i Vijeća za znanost BiH održane su u rektoratu Sveučilišta u Mostaru.

Predsjedatelj Rektorskog zbora/konferencije, ali i član Vijeća za znanost BiH prof. dr. sc. Zoran Tomić istaknuo je kako je Mostar danas središte akademskog i znanstvenog života te dodao kako je na sjednici Vijeća za znanost BiH najvažnija točka dnevnog reda bila izmjena Poslovnika, ali i razmatranje Pravilnika o nagradama koji je u nadležnosti Vijeća.

Na zasjedanju Rektorske konferencije bilo je otvoreno pitanje internacionalizacije i zajedničkih nastupa na međunarodnim aktivnostima.

Prof. dr. sc. Zoran Tomić kazao je kako je posebno ponosan jer su uspjeli usvojiti Knjigu grafičkih standarda. „Nije sporno da neka akademska pitanja gledamo različito, ali u okviru Rektorskog zbora/konferencije BiH vlada jedna vrlo tolerantna akademska klima te usuglašavamo sve više pitanja. Iz jedne reaktivne pozicije prešli smo u proaktivnu i nadamo se kako ćemo u njoj ustrajati i svojim radom potaknuti na poboljšanje stanja visokog obrazovanja u BiH“, kazao je rektor Tomić.

Univerzitetima i Sveučilištu upućeno je pismo Techno Group iz Indije s prijedlogom suradnje u obrazovanju u području informacijskih tehnologija, turizma i hotelijerstva, što je izneseno i na sjednici Rektorskog zbora/konferencije BiH.

Na sjednici je dogovoreno kako će krajem lipnja ove godine biti održana i regionalna Rektorska sjednica, na kojoj će sudjelovati svi najvažniji rektori u okruženju na kojoj će se razgovarati o stanju visokog obrazovanju u BiH, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru./Fena/

Continue Reading