Connect with us

Ljubav

U mostarskoj Covid-bolnici osam bolesnika na respiratoru, a 13 na kisiku

O stanju u mostarskoj Covid-bolnici u četvrtak, 16. travnja, do 12:00 sati izvijestio je dr. Siniša Skočibušić, specijalist infektolog u SKB Mostar, tijekom obraćanja Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Ukupno je u Covid-bolnici 25 bolesnika od toga ih je 9 u respiracijskom centru u izolacijskom bloku 1, dok se 16 bolesnika nalazi u izolacijskom bloku 2. Na mehaničkoj ventilaciji (respiratoru) se nalazi 8 bolesnika dok ih je 13 na kisiku. Dan ranije je hospitalizirano troje bolesnika dok smrtnih ishoda nije bilo. U posljednja 24 sata kući nije otpušten nijedan bolesnik dok je dvoje premješteno na druge odjele, kazao je dr. Skočibušić.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=c3XIUCTaUz4&feature=emb_logo

U protekla 24 sata u SKB Mostar testirano je 149 uzoraka od čega je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sedam pozitivnih i to troje u Čapljini, dvoje u Čitluku, jedno u Mostaru te jedna ženska osoba koja radi u Stocu, privremeno boravi u Berkovićima, a ima prebivalište u Trebinju.

U posljednja 24 sata nadležni inspektori izdali su 22 rješenja o samoizolaciji te je tako ukupno na području HNŽ-a izdana 2.582 rješenja o samoizolaciji. Iz MUP-a HNŽ-a izvijestili su nas da u protekla 24 sata nije bilo prekršitelja samoizolacije dok je u Čapljini zabilježeno jedno kršenje zabrane kretanja. Bitno je istaknuti da se osam djelatnika MUP-a HNŽ-a nalazi u samoizolaciji, kazao je Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade i Stožera civilne zaštite HNŽ-a.


Continue Reading