Connect with us

Uncategorized

U Livnu održana konferencija Business Forum Livno 2018.

14. 08. 2018.

U Livnu je danas održana Konferencija “Business Forum Livno 2018”, a glavna tema konferencije bila je predstavljanje zaklade Linnovate, budućeg Tehnološkog parka Livno.

Cilj zaklade Linnovate, kako je naglašeno na samoj konferenciji je izgradnja inovativnog poslovnog okruženja za stvaranje perspektivnije budućnosti, koji će mladima ponuditi alternativu, mogućnost kreiranja samostalne i neovisne budućnosti, dok će se rad zaklade temeljiti na podršci edukaciji, poduzetništvu, izvozu te financiranju.

Inicijativu za uspostavu zaklade Linnovate pokrenule su osobe porijeklom iz Livna, a to su Bernardin Ćenan, Božo Perić, Marin Jozić te Mate Rimac.

-Veliki je značaj ovakvog jednog projekta, predstavljanje budućeg Tehnološkog parka u našem Livnu, koji će uz najavljeno otvaranje poslovnog inkubatora pružiti okvir za sve naše mlade poduzetnike, unaprijediti naše gospodarstvo te pružanjem inicijalnih resursa kao i adekvatnih znanja i vještina, pomoći pojedincima da ostvare svoje poduzetničke potencijale, kazala je Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH na svečanom obraćanju.

Krišto je kazala kako će na uspjeh ovog projekta značajan utjecaj imati i dokazani poduzetnici od kojih se očekuje suradnja, jer će oni na neki način biti mentori ovim mladim početnicima kako da uđu u svijet biznisa i pronađu ulagače za svoje projekte.

-Iako je za naše prilike i sredinu relativno nepoznat način organiziranja u inovativne centre i tehnološke parkove, kada su me organizatori kontaktirali prije izvjesnog vremena i upoznali sa svojim namjerama, nisam nimalo dvojila oko pružanja pune podrške ovim mladim entuzijastima, naglasila je Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH.

Krišto je pohvalila napore Livnjaka okupljenih oko mladog inovatora Mate Rimca na izgradnji, inovativnog poslovnog okruženja čime direktno pomažu svom rodnom kraju i svojim sugrađanima u stvaranju perspektivnije budućnosti.

-Ovakvo zajedništvo svih nas daje nam snagu i vjeru da možemo napraviti potreban iskorak u osiguranju opstanka i ostanka na ovim našim prostorima, zaključila je Krišto.

Tehnološki park Livno trebao bi početi raditi idući mjesec.

Continue Reading