Connect with us

Uncategorized

U kolovozu paklene vrućine s temperaturom preko 40 stupnjeva!

Prema DHMZ druga polovina kolovoza, a posebice treći tjedan bi mogao biti ekstremno vruč.

Za one kojima je već dosta vrućina – nemamo dobre vijesti. No ako tek planirate godišnji odmor, onda stižu odlične vijesti. Naime, prema prognozi DHMZ-a, kolovoz će biti još topliji od srpnja, posebno njegova druga polovica.

Srpanj na donio je nekoliko toplinskih valova s temperaturama preko 35 stupnjeva, a slične temperature pratit će nas i u kolovozu.

Srednja mjesečna temperatura kretat će se oko prosjeka ili će biti malo viša od prosjeka. Više temperature očekuju se u drugom, a pogotovo u trećem tjednu kolovoza – mogle bi se penjati i do 40 stupnjeva u hladu.

Količina kiše u kolovozu bit će oko višegodišnjeg prosjeka. Prvih dana kolovoza mjestimice i u Dalmaciji mogući su pljuskovi s grmljavinom, ali se u ostatku mjeseca ne očekuju veće količine padalina.

Iz DHMZ-a upozoravaju i na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje. Za danas je za jedan Dubrovnik oglašena velika opasnost od toplinskog udara, a sutra se opasnost širi i na Split. Na kopno pak stiže osvježenje, a temperature bi mogle pasti i za 15 stupnjeva.

  tropolje.info

Continue Reading