Connect with us

Sinovi povijesti

U istome danu obitelj Jurić bogatija za dvije doktorice

Ne događa se svaki dan da obitelj postane bogatija za prestižne akademske diplome, a obitelj Jurić iz Mostara u jednom danu postala je bogatija za dvije doktorice, Anitu i Tatjanu. Dvije sestre su uspješno završile školovanje na Sveučilištu u Zagrebu.

Anita Jurić je na dvije diplome Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pridodala i titulu doktorice znanosti iz područja prehrambene tehnologije. Doktorski rad o temi “Utjecaj ultrazvuka visokoga intenziteta na mliječnu mast i senzorska svojstva mlijeka”, urađen pod mentorstvom prof. dr. sc. Zorana Hercega, uspješno je obranjen pred povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Anet Režek Jambrak, prof. dr. sc. Ivančica Delaš i prof. dr. sc. Rajka Božanić.

Tijekom poslijediplomskog doktorskog studija Anita je, osim obitelji, imala i potporu Hercegovačke pivovare iz Mostara gdje radi kao glavna prehrambena tehnologinja te Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru gdje je angažirana kao viša asistentica na kolegijima “Procesi u prehrambenoj industriji”, “Prehrambeno inženjerstvo” i “Tehnologija slada i piva”.

Objavila je tri znanstvena rada te sudjelovala na više međunarodnih i domaćih kongresa. 
Istoga dana mlađa sestra Tatjana je nakon šestogodišnjeg studija položila završni ispit na Medicinskom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu te je tako postala liječnica. Na kraju je zajednički proslavljen ovaj važan datum u krugu obitelji Jurić s roditeljima Marom i Vladom te braćom Markom i Tomislavom. tropolj.info

Continue Reading