Connect with us

Sinovi povijesti

U HRVATSKOM SABORU Ljubić upozorio na medijsku hajku na biskupa Komaricu

Saborski zastupnik HDZ-a Božo Ljubić upozorio je u srijedu u Hrvatskom saboru na, kako je kazao, političko-medijsku hajku koja se vodi posljednja dva dana prema banjalučkom biskupu Franji Komarici.

“Začuđujuće je da je ta hajka pošla od službenih predstavnika Republike Srpske i nakon što je predsjednik entiteta gospodin Milorad Dodik zamjerio gospodinu Komarici na dramatici njegove usporedbe onoga što se dogodilo Hrvatima u Republici Srpskoj s onim što se dogodilo u Bleiburgu. Tome su se priključile sve vodeće stranke iz Republike Srpske uključujući i gradonačelnika Banja Luke”, rekao je Ljubić nakon stanke koju je zatražio na početku zasjedanja.

Biskup Komarica postao je metom napada brojnih političkih stranaka iz Republike Srpske i entitetskih dužnosnika kojima se ne sviđa njegova usporedba zločina u Bleiburgu s onima koju su nad Hrvatima počinjeni u Banjoj Luci tijekom proteklog rata, navodi Hina.

“Svi ste upoznati s političkim incidentom kada na govornici s koje se trebao obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner nije bilo hrvatske zastave. Kad ovo rade predsjedniku Sabora što rade Hrvatima”, zapitao se Ljubić bpz.ba tropolje.info

Continue Reading