Connect with us

BiH u EU

Tomislavgradski planinari na Hajdučkim vratima

Dana 10.06.2018. PD Orlova stina Tomislavgrad organizirala je uspon na Hajdučka vrata . Ekipa od 34 člana, na čelu s predsjednikom društva Antom Vukadinom, započela je okupljanje već oko 7.30h kod PD Blidinje, te nakon toga autima dalje nastavila do početne točke uspona u Velikoj Vitlenici.

Uspon do Velikog Vilinca traje negdje oko 3h, u početku se ide kroz šumu zatim se uspon dalje nastavlja po dobro uhodanoj i označenoj planinarskoj stazi. Nakon sat i pol pješačenja dolazi se do doline gdje se nalazi pl.sklonište Zaglavlje koje mogu koristiti i planinari ako ih uhvati nevrijeme ili kakva nevolja. Nastavak puta donosi i dalje dobro označena staza s koje se pružaju nezaboravni vidici, jezerce Crvenjak i u konačnici čudo prirode zvano „Hajdučka vrata“ na visini od 2000 mnv, prenosiBlidinje.net.

Po povratku društvo posjećuje i PD Vilinac, te dalje s vidikovca nastavlja uživati u svim ljepotama pogleda na kanjon Diva Grabovica. Teško je opisati ljepote pogleda i doživljaja, ali biti jedan od posjetitelja ovog mjesta i svjedočiti takvoj prirodnoj ljepoti je čista privilegija

Continue Reading