Connect with us

Scena

Tomislav Stipić: Današnja odluka oko „Oluje“ trijumf je Predsjednice!

Na današnjoj sjednici Odbora za obilježavanje 20. obljetnice vojno – redarstvene operacije „Oluja“ konačno je završila trakavica oko samog obilježavanja. Naime, na Odboru je usuglašeno kako će ovogodišnje obilježavanje Oluje biti upriličeno vojnim mimohodom 4. kolovoza ulicama Zagreba, a sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja svečano će se, kao i svih dosadašnjih godina, obilježiti u Kninu.

Dogovor je rezultat kompromisa predsjednice i premijera, iako se čini kako do kompromisa ne bi došlo da nisu presjekli vojni zapovjednici Oluje i članovi Odbora, generali Ante Gotovina, Mladen Markač, Marijan Mareković i Petar Stipetić.

Politički komentator portala HRsvijet Tomislav Stipić ističe kako je ovim kompromisom javnosti pokazano kako je predsjednica Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga i kako mišljenje predsjednice visoko cijene umirovljeni generali.

„Ovim se jasno očituje kako predsjednik Vlade Zoran Milanović nema više nikakvu potporu u javnosti i kako je njegova svađalačka politika pridonijela njegovom političkom porazu. Smatram da je ovime predsjednica učvrstila svoj kredibilitet kao čuvar Ustava, ali i kao osoba koja može doprinijeti smanjivanju podjela“ – kaže Stipić i nastavlja „da je obraćanjem na izvanrednoj konferenciji za medije, ma koliko ona kratka bila, predsjednica pokazala kako ima nos za politički trenutak te u ovom slučaju zbilja možemo razgovarati o pravom trijumfu“.

>>Ove godine „Oluja“ se treba obilježiti 4. i 5. kolovoza!

Smatra da je Milanović 5. kolovoza biti samo na djelu protokolarnog djela obilježavanja Dana pobjede.

„Predviđam da će gospodin Milanović u Kninu biti samo za vrijeme podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, a u grad se neće spuštati kako ne bi bio izvrgnut zvižducima. Ipak, ako se to i dogodi, siguran sam kako će ga od zvižduka pokušati obraniti upravo predsjednica koja bi i time pokazala kako je osoba dijaloga. Međutim, gospodin Milanović to zna i to mu je dovoljan razlog da na proslavu ne dođe. Bilo kako bilo, njegovo (ne)pojavljivanje nije relevantno, bitno je da je ovom odlukom obilježavanje vraćeno narodu jer prije 20 godina Hrvatska vojska donijela je slobodu upravo narodu, a ne samo i isključivo političkim elitama“ – zaključuje Stipić.

 

R.H.

Continue Reading