Connect with us

Ljubav

BRAT MARIN JE DOVEO GOSPODINU

Blanka Vlašić o vjeri: ‘Živim sakramentalni život i redovito idem na svetu misu. Stavljam Gospodina u središte svoje obitelji’

Autor: B.BiškoUtorak, 

“NaÅ¡e je obraćenje relativno svježe. Iako sam kao mala primila sakramente, nažalost, nakon krizme se sve to razvodnilo i počeli smo viÅ¡e živjeti svjetovno. Obraćenje se dogodilo zajedno s mojom prvom ozljedom, no to je bio samo trenutak, jer obraćenje traje cijeli život. Veliku ulogu u tome imao je moj brat Marin” kazala je Blanka.

Dvostruka svjetska prvakinja Blanka Vlašić ne skriva kako je zahvaljujući vjeri promijenila svoj život. U videu koji je osvanuo na youtubeu Vlašić otvoreno progovara o svom odnosu prema vjeri i o obraćenju koje joj se dogodilo zahvaljujući bratu Marinu.

“Živim sakramentalni život i redovito idem na svetu misu. Stavljam Gospodina u središte svoje obitelji. Bila sam blagoslovljena što sam imala roditelje koji su mi usadili moralne vrijednosti. Velik je blagoslov imati toliko braće, ali i roditelje, godinama vjerne jedno drugome. Dijete se nikad ne bi smjelo osjećati nesigurno unutar svoje obitelji”, priča poznata sportašica.

“Naše je obraćenje relativno svježe. Iako sam kao mala primila sakramente, nažalost, nakon krizme se sve to razvodnilo i počeli smo više živjeti svjetovno. Obraćenje se dogodilo zajedno s mojom prvom ozljedom, no to je bio samo trenutak, jer obraćenje traje cijeli život. Veliku ulogu u tome imao je moj brat Marin” kazala je Blanka.

Prokomentirala je i optužbe da je homofob jer je svojedobno podržala inicijativu Željke Markić ‘U ime obitelji’.

“‘Optužbe da sam homofob… Mislim da mi je Gospodin u pravom trenutku dao injekciju odvažnosti, kako ja volim kazati. Nije me pogodilo to koliko bi me inače pogodilo kad bi se dogodili takvi napadi. Znala sam u srcu da sam dala potporu pravoj stvari. Znala sam što sam mislila i da nikoga ne mrzim. Niti sam govorila protiv nekoga nego za nešto! Samim su time te optužbe bile neutemeljene i nisu me dirale”, ispričala je Splićanka.

Svoja je razmišljanja o vjeri podijelio i njen otac Joško Vlašić.

“Kršten sam u tajnosti jer je otac radio u državnoj službi i to mu je bila otežavajuća okolnost. Bio sam time opterećen u djetinjstvu i nisam osjećao puninu vjere. Također, nisam se vjenčao u crkvi, no supruga me oduvijek poticala da napravimo sakrament crkvenog vjenčanja. Sve smo odgađali do trenutka kad je moj stariji sin Marin to inicirao, a od njega se tako nešto najmanje očekivalo”, rekao je Joško Vlašić.Tropolje.info

Continue Reading