Connect with us

Kultura

TKO TO ŽELI GENERALA ROJSA IZBRISATI IZ HRVATSKE POVIJESTI?

Hrvatski premijer i šef HDZ-a ide iz krajnost u krajnost. Naime, Plenković je naumio u goste u Vladu pozvati članove Hrvatskog generalskog zbora, što je lijepo od njega. No, na listi pozvanih nije bilo jednog imena, a to je general Ljubo Česić Rojs. Zasigurno jedan od prvih i važnih u obrani domovine pa se vjerojatno nije baš dobro osjećao vidjevši da ga nema na listi pozvanih.

Postavlja se pitanje tko je sastavljao listu pozvanih generala. Plenković ili netko drugi? Sasvim je svejedno. Bez Rojsa to nije moglo bez obzira na sve. Isto tako i sami generali kad su vidjeli da im je kolega skinut s liste trebali su reagirati. I poslati premijeru poruku da ili dolaze svi ili ne dolazi nitko, i tako se podsjetiti na zajedništvo koje ih je krasilo u vrijeme Domovinskog rata. Ovako i predsjednik generalskog zbora snosi istu krivnju kao i premijerova družba.

ImageImage
ImageImage

 

Kad već govorimo o Rojsu diglo se i podosta prašine oko komemoracije Gojku Šušku. Društvene su se mreže užarile zbog toga što Rojs nije bio jedan od govornika, a mnogi istiću kako su govorili mnogi koji nisu to zavrijedili.

Gotovo se nameće zaključak da je to organizirni bojkot generala Rojsa koji je bio među prvima koji su krenuli u obranu domovine, a nitko baš na komemoraciji nije čak ni pozdravio članove Generalskog zbora. Možda neki ne znaju kako je upravo Rojs bio za Šuška osoba od povjerenja.

Valjda će se saznati tko to Rojsa briše s lista jer ni njemu nije jasno čemu sve to.

Autor/ Totalno/ Foto: Screenshot/ Ilustracija

Continue Reading