Connect with us

BiH

Politički Komentar:Predsjedniče Čoviću “Kapa do Poda…….Tako se to Radi…..

Mnogi u RH, pa i oni koji se bave politikom, ne razumiju o čemu je riječ u BiH. Tako se i novinari naših čitanih portala, komentirajući današnji govor Dragana Čovića u Banja Luci, pozivaju na bošnjačke paraobavještajne portale (istraga,ba i sl.) te”osuđuju” Čovićev poziv Srbima na povratak u institucije BiH i na čuvanje svoga entiteta. Ne treba biti posebno pametan, a očito je iz surječja cijelog govora, kako se Čović referirao na čuvanje KONSTITUTIVNOSTI sva 3 naroda, bez čega današnja BiH ne bi u svojoj biti bila ono što jest.
Umjesto da čestitaju Čoviću, kako na vođenju cijelog procesa pregovora tako i na današnjoj mudroj odluci da se odazove na poziv Skupštine RS-a te pozove Srbe na povratak u institucije BiH, neki naši isluženi političari, najvjerojatnije plaćeni BOŠNJAČKI lobisti u RH (a la J. Kosor) ga napadaju  i ironično mu predlažu da se kandidira za sljedećeg predsjednika RS-a!??
Ipak, važnije od mišljenja takvih je procjena MZ (Palmer, Eichhorst i ostali) tko uistinu ne odustaje od BiH po mjeri sva tri naroda, tko se iz dana u dan trudi “gasiti” ratne pokliče drugih strana te pokušava spasiti što se spasiti da.
P. S.
Tko je pratio zadnjih 22-23 godine političke odnose u BiH sjetit će se mojih brojnih kritika Čovića, ali istinu treba reći uvijek, o svakomu, svagda i svugdje. Što će biti dalje ne znam, ali skidam kapu Draganu Čoviću za dosadašnju strategiju i taktiku vođenja pregovora s predstavnicima druga dva naroda i MZ-e. Iskrene čestitke Ćoviću i svima iz HNS-a,
FOTO Čović izabran za čelnika Hrvatskog narodnog sabora, uputio žestoku poruku bošnjačkoj politici
 (Ivan.Baćak)@ fb Komentar:

Continue Reading