Connect with us

Sinovi povijesti

Predsjednik Čović posjetio Županijski odbor HDZ BiH Posavina

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Orašju sa stranačkim dužnosnicima i članovima Županijskog odbora HDZ BiH Posavina.

Razgovaralo se o aktualnim temama i političkom djelovanju, uz razmjenu mišljenja i stavova, kako bi stranka jačala i bila učinkovitija na prostoru ove županije.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Posavina Đuro Topić, upoznao je predsjednika Čovića sa projektima izvršne i zakonodavne vlasti te stranačkim aktivnostima.

Predsjednik Čović je govorio o stranačkim aktivnostima i trenutnoj političkoj situaciji kao i tijeku pregovora oko izmjene Izbornog zakona BiH. Istaknuo je kako će idući tjedan zasjedati Predsjedništvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, gdje će se vršiti priprema za izvanredno zasjedanje HNS-a.

„Obilazimo sve naše prostore, ovdje sam često, sinoć smo bili u Brčkom, danas popodne u Tuzli. Nastavljamo kako smo radili i do sada, u krajevima gdje živimo nastojimo neke stvari pokrenuti na bolje. Informirao sam predstavnike vlasti i članove stranke o aktualnoj političkoj situaciji i vođenim pregovorima o izmjeni Izbornog zakona. Nastavljamo dalje raditi“, istaknuo je predsjednik Čović, u izjavi za medije nakon održanog sastanka.

„Razgovarali smo i o aktivnostima i suradnji sa dužnosnicima iz Republike Hrvatske. Uskoro će ovdje doći predstavnici iz ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i drugih ministarstava Vlade Republike Hrvatske, da zajedno pokrenemo neke projekte. Analizirali smo i dio prometne infrastrukture, razgovarali o luci i lučkoj upravi ovdje u Orašju. Razgovarano je i o proračunu Federacije, iako još nije usvojen, planiraju se transferi nižim razinama i u ovoj godini, koji su značajni našim općinama ali i županiji, kazao je dr. Čović.

Continue Reading