Connect with us

Business

Tjedni komentar “Vrijeme je odrediti politička pravila …..WAR …

. Svaki sustav zahtjeva pravila i standarde koji održavaju razinu kvalitete, a i sudjelovanje onih koji ispunjavaju definirane standarde. kao u nogometu, pa se sjetih djetinjstva kad smo igrali nogomet u Bičića naplovu, tri kornera penal, ali bilo je pravilo da onaj  koji izbaci loptu u aut dužan je ići po nju, Zašto, pa upravo zato što se znalo dogoditi da bude ispucana i na peti naplov pa dok odeš po nju umoriš se. Tako se na svjetskom prvenstvu uveo WAR znači prekid utakmice, razmatranje i gledanje utakmice , pa tek onda odluka. Ma kakav je to nogomet ako se prekida, ali pravilo je pravilo, poštuje se.
Sjetite se pogodka pokojnog Maradone, rukom gol u finalu, e da je bio WAR, zbog toga je pravilo pravilo, poštovat se mora. Predlažem  WAR i u politici, kako ne bi došlo do unutarnjih sukoba ni kardinalnih pogreški, koje mijenjaju sudbinu i tijek daljnih procesa. Pravila treba poštivati.Branko Ivković: Županijski odbor HDZ BiH u Hercegbosanskoj županiji nije u koaliciji s HDZ-om 1990. i nikada neće biti - Tomislav City
Evo postavljam pitanje i svi dajte odgovor, šta bi se dogodilo da smo imali pravilo oko izbora Predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, ne bi bilo cijepanja zajedništva niti novih političkih opcija.                                                                                                (sad se zna da se ide pogresno i dalje da se Darko  Čondric priprema za predsjednika Gradskog odbora HDZ BIH Livno a Ivan Jozic za predsjednika ili povjerenika Županijskog HDZ BIH jer greska se samo moze ispravit Odlukom /WAR) a ne pogrekom ISTE OSOBE ).                                                                                                                              Naravno dogodilo se nepisano pravilo kad nije bilo propisanog pravila. i sve je pošlo u krivo. Za sljedeće izbore je nužno uvesti jasna pravila i sukladno istim se ponašati.

Tjedni komentar “Vrijeme je odrediti politička pravila …..WAR …(GV-HNS-a)

GV HNS-a traži da se prestane komentirati ustaška misa
Kreirati i propis za zaslužne, neka idu naprijed ali nitko ne bi smio na istoj funkciji ili dužnosti biti duže od dva mandata. Time se otvara put mlađima, a  sposobni se unapređuju na druge dužnosti.
Evo naš analitički tim  bi predložio za dva Predsjednika Vlade  HNŽ i ZHŽ da nastave svoj angažman na sveučilištu jer su sposobni za tu ulogu, jedan bi mogao biti rektor a drugi Predsjednik Federacije. A promijeniti nepisana u pisana pravila i poštivati dogovoreno, otvorile bi se mogućnosti za  bolje kadroviranje. Potrebna  je mudrost kako bi svladali sve nesporazume a išli ka stručnijim i sposobnijim kadrivima, nikako slabijim. HNS i HDZ su dva organizacijska okvira koja bi kroz pravila osigurala kvalitetu i zajedništvo. To je temelj politike hrvatskoh naroda u BiH, u tom slučaju će nestati i komšića,  kukića, mlinarevića i marića.bošnjakinja katolkinja. ali i umisljenih autoriteta
Otvorimo sami svoje “rane” i izliječimo ih, ne dozvolimo drugima da nam  nečistoće u rane ubacuje.
HDZ BiH
Budimo otvoreni unutar sebe, dozvolimo sposobnijim i pametnijim da idu naprijed, to je “melem” koji će izliječiti naše rane. Ne uništavajmo konkurenciju unutar svojih redova, pokajmo se za grijehe i započnimo novi bolji politički život na korist svoga naroda. Narodu sad nije dobro, narod će “nestati” ako se  nastavi ovako, bez pravila egoistično i pohlepno.
Vrijeme korizme zove, brzo se pokajmo i promjenimo hrvatsku politiku u BIH. Samouništavajuća je i izolirajuća, vodi u ništa, u tamu  i nestanak.
Analitički tim BPZ
voditelj Mladen Ljubić Vajta

možda će me neko i razumjeti “Hrvatsko Zajedništvo je jedini “Garant”opstojnosti

Žao mi je što neki u Hrvatskoj ne razumiju kako su Hrvati etnički očišćeni s područja koji su bili pod kontrolom tkz. Armije Bosne i Hercegovine. Evo primjer, općine Konjic u Sjevernoj Hercegovini gdje je prema popisu stanovništva iz 1991.godine prije sukoba s tkz. Armijom BiH živjelo 11.513 (26,23%) Hrvata,  prema popisu stanovništva iz 2013 godine živjelo svega 1.553 (6,18%) Hrvata.

Continue Reading