Connect with us

Ekologija

Tjedni komentar…Uvažiti samog sebe, to je proces koji traje….

Iako sam imao veliku želju nazočiti cjelokupnom programu obilježavanja 30 te obljetnice utemeljenja HZHB obveza me spriječila. Stigao sam se pozdraviti sa prijateljima, odmah sam prepoznao nove organizacijske uratke, vidljiva je suradnja svih hrvatskih institucija, politički dio je preuzeo HNS, braniteljski dio je preuzeo  Dokumentacijski institut,  znanstveni dio je u nadležnosti HZ HB, sukladno činjenici da je Predsjednik HZHB prof. dr. Ivo Čolak  Uz suradnju HNS kao krovne hrvatske institucije te uz potporu  predsjednice Sabora HZHB  Lidije Bradare. organiziranje 30 te obljetnice je prilagođeno epidemiološkom stanju.
Poznato je kako Zapadnohercegovačka županija obilježava tradicionalno u Grudama dan utemeljenja Herceg Bosne a istovremeno  je i dan Županije proglašen neradnim.
Predsjednik Vlade ZHŽ  Zdenko Ćosić je sudjelovao u emisiji “Kompas” a  javna tribina u zgradi Sabora ZHŽ u Širokom Brijegu je također odlično realizirana. Obilježen je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća dan tuge pada Vukovara i Škabrnje

 

Pohvale za organiziranje programa obilježavanja dana ponosa i slave, tuge i herojstva. U ovom  razdoblju se rješava  politička sudbina našeg naroda u Bosni i Hercegovini, uz blagoslov Međunarodne zajednice. Iskoristio sam prigodu i Predsjednici Sabora HZHB uručio  Sat sa znakom Prve dragovoljačke postrojbe Poskok bojne koja je utemeljena  19. srpnja 1991 godine kao temeljna Prva postrojba  hrvatskog naroda u BiH. Upravo sat simbolizira  vrijeme, odnosno proces koji traje, kao i potporu Instituciji na čijem je čelu. zasluženo, gospođa Bradara.
Osobno sam svjedok poslijeratnih aktivnosti, sudjelovao sam u političkim i braniteljskim aktivnostima tog vremena. Pohvale za rad i požrtvovnost gospođi Lidiji.
Osobito zadovoljstvo osjećam kad sretoh Davora Čordaša. kratko mi prigovori što rano šaljem poruke, brzo smo riješili problem uz asistenciju kolegice Ljilje, Davor će smanjiti ton, jer ja se promijeniti ne mogu,(rano pišem i šaljem poruke).
Posebno ugodan i učinkovit razgovor smo imali sa našom ministricom financija ŽSB Mirjanom Plavčić , vrlo brzo dogovorili  posjetu našeg tima Središnjoj Bosni.
Analitički tim BPZ
Voditelj tima
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading