Connect with us

Uncategorized

Tjedni komentar…Radovan Remić je suvremeni fra Didak Buntić jer turizmom rješava opstanak na ognjištima Hercegovine..

Fra Didak je spasitelj našeg naroda u godinama gladi, početkom 20-tog stoljeća a stotinu godina kasnije u drugačijim teškim uvjetima života pojavi se  Radovan Remić sa   rješenjem za ostanak u svom rodnom kraju, izgradi etno selo “Remić”  i zaposli mnoge domaće ljude. Životni put Radovana Remića je zanimljiv,  početkom demokratskih promjena , kao mladić uključio se u političke procese, izabran je za Predsjednika mladeži Tuđmanova HDZ-a  u Austriji. Nikad ne mogu zaboraviti da je to čovjek i domoljub koji  je u prvim ratnim vremenima Poskok bojni, Prvoj dragovoljačkoj postrojbi i BiH na poklon donio goniometar, pa smo zahvaljujući Remiću imali opremljenu osmatračnicu na Galcu ( sad vam je jasno zašto poskoci nisu izgubili ni milimetar položaja) Vjerujte da bi mogli knjigu napisati o dobrobiti tog poklona za obranu i opstanak hrvatskog naroda, i još mnogo drugih koja su učinili domoljubi  kao što je naš Radovan. Upravo na uočnicu Velike Gospe izaslanstvo prvih dragovoljaca Poskok bojne će se zahvaliti velikom motivatoru i strategu nakon Svete Mise, koja će se održati u Kapelici etno sela Remić. Kapelica je posvećena velikom hrvatskom sinu blaženom Alojziju Stepincu.

 

Očekivati je kako će  politički sustav u Rami prepoznati djela i učinak gospodarstvenika, dubokih kršćanskih korijena, odgovornosti i radinosti na ponos obitelji i hrvatskoga roda. Izvrstan dom, dvorište, možemo kazati  kako je destinacija 21 stoljeća etno selo Remići.  Za Veliku Gospu će biti i glazbena večer u središtu pozornosti jer gostuje Miroslav Škoro. Očekivati je velik broj  mladih ali i starih  posjetitelja u etno selu Remić u Rami.
Svakako da će nazočiti i velik broj političara, prigoda je to za promociju ove divne turističke destinacije. Naš komentar i osvrt na ovovremenog “Didaka” je doprinos  naših portala kako bi za “destinaciju 21 stoljeća” svi saznali, organizirali svoje slobodne dane u ovim divnim krajolicima Rame i etno selu Remići.
Dragovoljci i poskoci na čelu sa Prvim zapovjednikom su uvijek na raspolaganju za pomoć, jer ratnik nikad ne zaboravlja dobra djela, zajedno smo kako u teškim tako i u lijepim vremenima. Radovane Remiću, neka Ti dragi Bog daruje zdravlje i dug život kako bi što više dobra donio svim ljudima oko sebe i zajednici u kojoj živiš i radiš. Ništa nije slučajno pa ni činjenica da se  MENJIK zove  mjesto gdje se Bosna dijeli od Hercegovine ili obrnuto  Hercegovina od Bosne. Tu će biti prijestolnica Herceg Bosne

Autor Mladen Ljubić Vajta

 

Continue Reading