Connect with us

Kultura

Tjedni komentar…. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podržao ISTINU o Domovinskoj istini organizatora otpora HVO-a Bosne i Hercegovine

Vječno pitanje koje sam sebi postavljam u nedogled “zašto je ovo meni trebalo” organizam teško podnosi napor, oči bole, godine čine svoje…. ali uvijek proradi inat, istina se mora govoriti, a posebno mladima koji u vrijeme Domovinske obrane i rata sa agresorskom silom nisu bili ni rođeni.
Često pišem o svom iskustvu na građevini, jer u životu je sve skoro isto…. sjećam se jednom kao rukovoditelj gradilišta nazočio sam sjednicama izvođača radova i investitora, posebno pamtim njihove rasprave (Mije Nenadića i Branka Juroša) kad nakon sastanka, za vrijeme večere predložiše direktoru Metalca Slavku Hrkaču rješenje “ako ne može nikako drugačije, ajmo istinu na vidjelo”

 

 

E upravo je to povod ovog komentara… jedini čovjek koji je u ovom momentu zauzeo stav o sudbini Hrvata u BIH je vrhovni zapovjednik svih Hrvata i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.VIDEO: Predsjednik RH Zoran Milanović odlikovao Poskok bojnu, nitko ispred Grada i Županije nije došao! | OTPOR.Media

 

 

Vjerodostojnost je dokazao više puta, a posebno na Veliku Gospu 15.8.2023. u Širokom Brijegu kad je odlikovao Prvu dragovoljačku postrojbu u BiH Poskok bojnu Poskoci HVO Široki Brijeg i predsjednički ponosno pozvao i prozvao.
Ustavna je obveza biti na raspolaganju, a vidljiva simbolika je da na uočnicu pada Širokog Brijega 06.veljače najviše vojno izaslanstvo krovne udruge Organizatora otpora HVO BiH je na prijemu kod Predsjednika i Vrhovnog zapovjednika  Republike Hrvatske  i Hrvatskog naroda: Predsjednik HVO Mostar, ujedno i Predsjednik udruge  Organizatora otpora HVO  brigadir Jadran Topić te Prvi ratni zapovjednik HVO Mostar brigadir Petar Zelenika.

U izaslanstvu je i Vinko Zorić jedan od prvih utemeljitelja  HDZ BIH i obnašatelj visokih političkih dužnosti na svim razinama vlasti a posebno ističemo dužnost župana Zapadnohercegovačke županije i utemeljitelja Hrvatskog narodnog sabora.
U izaslanstvu je i Gordan Miličević voditelj ratne službe sigurnosti Predsjednika HZ- HB Mr. Mate Bobana.

 

 

Također je u izaslanstvu i najbolji bokser Bosne i Hercegovine Damir Beljo. Iskrene čestitke  za trud, zalaganje i promidžbu BH športa.

 

 

Nazočan je i  Prvi HVO general pukovnik  Ljubo Ćesić Rojs voditelj HVO-a pri svim hrvatskim institucijama.  Kao časnik poštujem vojnu strukturu i ne želim pominjati raskol u HGZ-u  ali jedno moram istaknuti kao ogroman kamen smutnje,  a to je prijem više generala (i osumnjičenog zločinca) Armije BiH.  To nije izaslanstvo BiH, brzopleto i neodgovorno, bez provjere organizirano, jako nesmotreno a hrvatskom narodu “nož u srce” To nije i ne može biti službeni prijem HGZ.
Ali vratimo se  prijemu izaslanstva Organizatora otpora u BiH  kod Predsjednika Republike Hrvatske, potrebno je istaknutu posebnog savjetnika za veterane Domovinskog  rata  generala Marijana Marekovića koji svojim stavom i otvorenošću prema HVO-u  zaslužuje ogromnu pohvalu, hvala za svaku sekundu izdvojenog vremena.  Iskreno, tema je široka a istina duboka, a članovi izaslanstva su svjedoci vremena i organizatori otpora, sudionici istine.

 

 

U ovim teškim vremenima za Hrvate u BiH svjesni smo unitarne politike Bošnjaka koja se provodi pod plaštom “građanske jednakosti” u čemu prednjači građansko Sarajevo kao glavni grad BiH i trostruki vlastodržac (kao županija, glavni grad Federacije i glavni grad BiH) koncentrirana moć je izvor političke snage i resursa.  Posebno su uspješni u lažima i zavođenju međunarodne zajednice  “na svoj mlin”  A međunarodna zajednica je potvrdila izjavu jednog čuvenog međunarodnog političara; ” nije samo za politiku rješavanje, nego i zakuvavanja problema”
Vjerujem u pomoć i trud Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a nama trebate u jednoj zajedničkoj koheziji  i Predsjednik i Premijer, na što obvezuje Ustav Domovine i dobrobit hrvatskog naroda. Bez jedinstvene snage i pomoći republike Hrvatske lako će nas “vjetar raznijeti” i eto opet “janjičara da ubija i osvaja”   a pokornik i poslušnik  će komšićevski glumiti i biti to što mrzi, a to je zakon janjičara ( na krvarini graditi svoju opstojnost i slavu).
Politički Prvaci u Republici Hrvatskoj ne smatrajte nas bitnim u kampanji, svatko će glasovati kako mu srce kaže, ocjenjivati djela, učinak, siromaštvo, bogatstvo, pristrasno ali jedino moguće, često i krivo. Ne zamjerite, u neobjašnjivim teškim uvjetima živimo i djelujemo, samo Bog zna od kuda nam optimizam i volja za ostanak i opstanak.  Vjerujemo kako nas ISTINA  napaja i znamo da dolazi taj dan, bolan  ali čudesan. Hrvatski narod nije stado bez pastira….hrvatski narod zna “put istinu i život”
Tjedni (Braniteljski) Komentar ” Prijedlog Odlikovanja Poskok Bojne je krenulo iz Širokog Brijega Institucije predlažu Institucije Odlikuju” ali opet se pomoli!!!!! | MM Portal
Autor objave Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading