Connect with us

Magazin

Tjedni komentar….Predsjedniče Milanoviću, vole Vas hrvatski domoljubi iz BiH koji svojom glavom misle.

Domoljublje je iznad svega, iznad stranačja, naravno postoji okvir kako se treba ponašati…. Sjetih se  pokojnog ćaće koji se vratio s Bleiburga preko Skoplja,(nije mogao u proboj jer je bio ranjen) a zahvaljujući čuvenom Posušaku dr. juri Grubišiću ( zbog trbušnog tifusa ga otpusti da kući umre) a njegov stric Ante sa svoja dva sina Toma i Cvitan nažalost nisu bili te sreće. Hvala Bogu ćaća se oporavio i  neovisnost Lijepe naše dočekao, a znao je kazati ” Sine, voli Hrvatsku našu Domovinu svih Hrvata”
Predsjednik Hrvatske je ključni čovjek i predstavlja sve nas  i upravo prigodom uručivanja Predsjedniku Zahvalnice i Sata sa znakom I  Poskok bojne Poskoci HVO bio sam  najsretniji čovjek na svijetu. Ispunio sam obećanje običnih ljudi, Predsjednik mora znati kako je jedan čovjek zaslužan što se pronio dobar glas o Predsjedniku Zoranu Milanoviću. A to je zamjenik Predsjednika Hrvatskog generalskog zbora i voditelj HVO Odbora  pri HGZ.u,  general pukovnik Ljubo Ćesić Rojs.
Milanović se založio da se Ljubo Ćesić Rojs skine s crne liste SAD-a

Neću pisati o Vašem dolasku u Čitluk  već ustati se Vama gospodine Predsjedniče i elitnoj PPN postrojbi. Gavran 2 od srca, od Prve dragovoljačke postrojbe  Poskok bojne Poskoci HVO i posebno od postrojbe Poskoci i postrojbe BETA .
No vratimo se temi istine o domovinskoj povijesti…. a nemoguće je zaobići ulogu generala Ljube Ćesića  u stvaranju Prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvata u BiH. Znamo da je HVO utemeljen od općinskih postrojbi pa je bitno znati kome je palo na um predložiti HVO bez postrojbi. a Armiju BiH sa postrojbama (Prvim dragovoljačkim postrojbama, jakim postrojbama Armije BiH Patriotska liga i Jedinica za posebne namjene Armije BiH Zelene beretke i naravno organizatori otpora Armije BiH. Politički dio od danas vrijedi staro pravilo: “jednaka prava HVO postrojbama i postrojbama Armije BiH”.   Ideja pokrenuta opet sa Širokog Brijega od Prve dragovoljačke postrojbe  Poskoci i Beta, na čelu sa Odborom za branitelje HVO Široki Brijeg, koje je utemeljilo Gradsko vijeće Široki Brijeg  sa predsjednikom GV Vinkom Topić uz suglasnost Gradonačelnika Širokog Brijega  gosp. Mire Kraljevića.
Upravo se obraćamo hrvatskom generalskom Zboru, odnosno voditelju Odbora pri Hrvatskom generalskom zboru  da  obnovi zahtjev za odlikovanje 66 domobranske pukovnije, Inžinjerije Prve dragovoljačke postrojbe u BiH I.POSKOK bojne i HVO ratno zrakoplovstvo HVO  Svjesni smo pustih  igara i  protokola za Dan branitelja, dan Domovinske zahvalnosti, te zbog toga tražimo od našeg generala da obnovi zahtjev, kojim smo tražili da 15. siječanj 2023 obilježimo godišnjicu  priznanja RH  uz ratne Zapovjednike. Uz obveznu nazočnost Hrvatskog generalskog zbora jedine krovne braniteljske “Domovini vjerni”
Posjeta Predsjednika RH. Milanovića Mostaru “Odbačeni kamen postade zaglavni “ | MM Portal
Autor objave Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading