Connect with us

Kultura

Tjedni komentar…. Od rođenja Dr. Bože Ljubića do rođenja Dr. Davora Pranjića je prošlo 45 generacija, a zahtjev je jedan….. jednakopravnost

Ako bi svaki sebi osobno trebao obrazložiti isto pitanje, vjerujem kako mnogi od hrvatskih političara ne bi došli na današnji sastanak. Kad se konstituira tako važna i sudbonosna krovna politička institucija treba biti malo složeniji proces “izgradnje zajedništva i jednakih prava”
Najbitniji dio je priprema koja bi zadovoljila sve političke aktere (i one koji sudjeluju i one koje predstavljaju)
Sjetih se legendarnog Miše Mije Brajkovićakoji je znao na dnevni red staviti raspravu “ispričaj šta si uradio, a zatim šta želiš još uraditi”
Jasno, današnja rasprava je Glavno vijeće HNSa… U tom konteksu se postavlja pitanje.. šta bi bilo da nije bilo Dr. Bože Ljubića?Predsjednik Glavnog vijeća HNS dr. Božo Ljubić uputio pismo međunarodnim dužnosnicima u vezi trenutne političke krize u Bosni i Hercegovini - HNS BiH
Rasprava se odvija u našim a i svjetskim političkim razinama.
Pa gospodo, članovi Predsjedništva HNSa idemo malo analizirati “učinak”
1.Ljubićeva apelacija je vratila u život BiH politiku, kreirala temelje za daljni rad… Bog mu zdravlje dao.
2.povijest nas uči kako smo slabiji ako se dijelimo prema strankama, zato je najbolje promatranje po učinku i zaslugama a ne po godinama ili strankama…
Uporno nas oholost zavodi na put slabosti i propasti.
45 generacija se rodilo od rođenja predsjednika Glavnog vijeća do rođenja njegovog zamjenika Dr Davora Pranjića.

 

45 generacija se izmjenjivalo na hrvatskoj političkoj sceni u BiH a zahtjev kao kamen zaglavni čvrst.. JEDNAKOPRAVNOST… hrvatskog naroda sadruga dva naroda u BiH.
I upravo naša nova generacija će nastaviti naš put, put koji trasira Glavno vijeće HNSa kao operativno izvršno tijelo
Naš Davor Pranjić preuzima dio tereta koji nije lagan a logično, teret je na svima, samo ga rasporedite jasno i glasno. Svaki Odjel ima Voditelja koji nosi dio odgovornosti za svoju oblast.
Ali ključni odjel je Odjel za branitelje. U Predsjedništvu je Ministar obrane i general HVO-a te je nužno i logično da se savjetodavno uključi u rad Odjela. Potrebno im je dati adekvatnu dužnost. Dakle Glavno vijeće pored Odjela treba imati Predsjednika, dva dopredsjednika (iz RS-a i FBiH) i Tajnika.
Preporuka…. vratite se i održite pripremu, raspravite učinak i  planove… odlučite na dobrobit naroda i boljeg učinka a zatim imenujte one za koje ste postigli konsenzus.
Imenujte Predsjedništvo HNS-a kako bi vodili strategiju dogovorene politike.
Autor objave:
U NEDJELJU POČELI PREDIZBORNI SKUPOVI PO TEMELJNIM OGRANCIMA | MM Portal
MLADEN LJUBIC VAJTA
Urednica tropolje.info i mmportal.net  za Republiku Srpsku Milijana-Fox- Marić

Continue Reading