Connect with us

Ekonomija

Tjedni komentar….Ministarstvo branitelja republike Hrvatske na čelu sa Generalom Tomom Medvedom je dalo suglasnost za odlikovanje I.Poskok bojne Poskoci HVO.

 Zanimljivo je kako danas neistina vlada na svim poljima, obmanjuje se javnost, plasiraju se floskule, omalovažava institucija Republike Hrvatske a sve radi politikantskih ubiranja lažnih poena…. najbolji komentar je dao Anđelko Mikulić kad su ga pitali zašto HDZ nije u pučkoj europskoj stranci, odgovor jr bio jasan “nije Bariša Čolak podnio zahtjev”
Lažna zastrašivanja kako Odličje Poskok bojne nije u interesu   ( koga)  ….u najmanju ruku  to nije dobronamjerno, a logično je da se ne osvrćemo na dnevno političke komentare. Iskreno, treba vratiti Miljanu Glamuzinu jer ima kontinuitet u politici i nacionalnu osviještenost, zatim iskoristiti autoritet, znanje i kontinuitet brigadira Jadrana Topića  i Petra Zelenike po pitanju braniteljskih prava.
Ratni komentar za Izborno doba “Svjedoci vremena su Poskoci” ovo je Istina | Bpz.ba
Žalosno je da se pojedinci stavljaju iznad institucija. Morate znati da sam stao na čelo Prve dragovoljačke postrojbe Poskoci  prije skoro 33 godine, te vojno osposobljen , nacionalno osvješćen postavljam jednostavno pitanje cijeloj javnosti Hrvata u BIH  ” navedite jedan racionalan razlog zbog kojeg ne bi trebalo  odlikovati Poskok bojnu. Sve zakonske i protokolarne procedure su završene, poznato mi je mišljenje nevjernih Toma i skeptika ( ne će Vajta uspjeti, ne stoji ga niko važan, temeljne udruge nisu za to, politički otpor  Odjela za branitelje HNS-a ) Ali istinski zapovjednik se ne obazire na prijetnje i prepreke, već se bori za svoju vojsku. To je recept uspjeha, a operativnost Vajte je veća nego svih ostalih zajedno, vođa se rađa, srce je glavni motivator, a iskustvo terenskog rada ohrabruje. Genetika je također važna,  nacionalno osvješten  genetski, kroz više generacija žrtva i stradanja su datost obitelji.

Gordan Grlić Radman Ministar vanjskih i europskih poslova” prihvata incijativu da se Odlikuje I.Poskok Bojna Poskoci HVO Široki Brijeg

Široki Brijeg-Mostar 27.08.2016 Mladen Ljubić- Vajta traži od predsjednika HDZ Hrvatske Andreja Plenkovića da prizna Status “PRVIH DRAGOVOLJACA U BIH” I.Poskok Bojna Poskoci HVO Široki Brijeg

 

RB-HVO-a: Sretnu i blagoslovljenu Novu 2023.godinu svim ljudima dobra, čista i ponizna srca « OTPOR.Media

Ne zaboravite….Poskok bojnu odlikuju institucije  a ne pojedinci, imamo Vođu hrvatskoga naroda u BiH, a žalosno je da ti naši koji nas predstavljaju ne odu kod Predsjednika RH i kažu istinu …. a ne da plasiraju neistine.
Hvala Bogu sve sam predvidio, nije moje da idem u Predsjednika HNS-a  jer istina je kako između Predsjednika Milanovića i Predsjednika Plenkovića, moj Predsjednik je Dragan Čović,  gradonačelnik Miro Kraljević , te Ministar za branitelje i Voditelj Odjela za branitelje pri HNS-u  koji su obvezni biti uz Poskok bojnu, jer da nije bilo Poskok bojne  tko zna gdje bi bili svi, a ja  se najavljujem  (ako treba) kod istih kako bi prenio što sam kazao Predsjedniku Milanoviću  za  Poskok  bojnu ( Prvu blagoslovljenu postrojbu)
Stari domaćinski običaj Širokog Brijega je ako si došao na MIsu, smatraj se pozvanim, domaćin zove i dobrodošao si i na ručak.

Ministarstvo branitelja republike Hrvatske na čelu sa Generalom Tomom Medvedom je dalo suglasnost za odlikovanje I.Poskok bojne Poskoci HVO.

Mladen Ljubić Vajta i Ministar branitelja RH.general Tomo Medved

HRVATSKA
Ni brda nisu,
ni doline, ni rijeke, ni more,
ni oblaci nisu,
ni kiša, ni snijeg nije moja Hrvatska…
Jer Hrvatska nije zemlja, kamen, voda,
Hrvatska je riječ koju naučih od majke
i ono u riječi mnogo dublje od riječi,
i ono dublje s Hrvatskom me veže,
s Hrvatskom Hrvata,
s patnjama njinim,
sa smijehom i nadom,
s ljudima me veže,
te ja kao Hrvat brat sam sviju ljudi
i kud god idem sa mnom je
Hrvatska.
Drago Ivanišević
ŠIROKI BRIJEG: 7. svibnja – Dan hrvatskih branitelja Grada | MM Portal

Continue Reading